Diverse partijen maken Merweplein energieneutraal

Het opknappen van het Merweplein is één van de projecten in het programma ‘Betere Buurten.’ Daarin maakt de gemeente Nieuwegein, samen met bewoners, de buurt toekomstbestendig. Verrassend is een resultaat dat niet in de buitenruimte zichtbaar is, namelijk een samenwerking op het gebied van duurzaamheid tussen de partijen aan het Merweplein. Verbindion, Sportschool de Mix, VVE Concerso, Jutphaas Wonen, het Cals College en de gemeente Nieuwegein. Deze partijen werken vanaf nu samen aan een energieneutraal Merweplein. Afgelopen vrijdag 9 november was de start voor de samenwerking voor het verduurzamen van het Merweplein.

Energieneutraal Merweplein betekent dat de energiebehoefte in het gebied gelijk is aan de energie die  gezamenlijk en lokaal wordt opwekt. ‘Het blijkt dat iedere partij zelf al stappen heeft gezet om energie te besparen of om duurzame energie op te wekken. De volgende stap naar een energieneutraal Merweplein nemen we dan ook door op gebiedsniveau met elkaar aan de slag te gaan’ aldus de gemeente Nieuwegein. De partijen hebben een adviseur gevraagd om een zogenoemde quickscan uit te voeren. De uitkomst van de quickscan geeft inzicht in kansrijke maatregelen voor verdere samenwerking.

Nieuwegein heeft de ambitie om in 2040 energieneutraal te zijn. Vanuit het uitvoeringsplan
(Routekaart energieneutraal 2040) stimuleert de gemeente de samenwerking tussen de deelnemende partijen.

One thought on “Diverse partijen maken Merweplein energieneutraal

  1. hessel

    Hoe wordt duurzame energie opgewekt ?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren