Leerlingen Cals spelen ‘Mazeppa on the Run’

Bijna veertig leerlingen van het Cals College hebben op 7 november tijdens de Vrijdag van Vredenburg het stuk ‘Mazeppa on the Run’ gepresenteerd. Zij hadden dit tijdens een projectweek zelf hebben gecomponeerd, met het werk van Franz Liszt als inspiratie.

De leerlingen werkte in de laatste week van oktober aan het nieuwe stuk muziek. De inspiratie daarvoor was het gedicht ‘Mazeppa’ van Victor Hugo. Dit gedicht werd door Liszt op muziek gezet in het midden van de 19de eeuw. Daar is nu een tweede versie van het Cals College uit Nieuwegein bijgekomen.

Tijdens de première, op vrijdag 7 november j.l., waren alle facetten van de dollemansrit te paard, die Mazeppa maakt, goed hoorbaar. Wanhoop, angst, woede, snelheid en omgeving werden overtuigend verklankt door een zeer diverse bezetting. Slagwerk, koper, gitaren, strijkers, harp, toetsen en bas maakten deze versie uniek.

De leerlingen van het Cals College componeerden, arrangeerden en voerden ‘Mazeppa on the Run’ zelf uit onder leiding van Niels Vermeulen en Peter Sambros. De uitvoering maakte onderdeel uit van een project waarbij middelbare scholen kennismaken met TivoliVredenburg en met live gespeelde muziek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk