‘Leerlingen Beatrixschool maken spannende vlucht door de ruimte’

Het was spannend, maar de leerlingen uit groep 7 van de Beatrixschool aan de Bendienlaan in Nieuwegein zijn weer een ervaring rijker. Donderdagmiddag 8 juli jl. arriveerde de SpaceBuzz, ‘s werelds eerste levensechte virtual reality raket, in Nieuwegein! Het bezoek van de SpaceBuzz aan scholen is onderdeel van een lespakket dat de thema’s ruimtevaart, STEM en de aarde combineert met de ontwikkeling van belangrijke 21e-eeuwse vaardigheden. Onze gepensioneerde leraar én videograaf Bart van Rooijen was er bij om de kinderen bij hun reis in de ruimte te begeleiden, filmisch dan.

De SpaceBuzz raket doet komende periode meer dan 300 basisscholen aan en lanceert 15.000 leerlingen uit groep 7 de ruimte in! In een unieke 4D-ervaring met virtual reality konden de leerlingen zelf vanuit de ruimte ervaren hoe ongelooflijk mooi, maar ook kwetsbaar onze aarde is. De SpaceBuzz deed Nieuwegein aan om de kinderen de aarde door de ogen van een astronaut te laten zien en hen zo te inspireren om ambassadeurs van onze prachtige planeet te worden.

André Kuipers
Mede-initiatiefnemer en ambassadeur van SpaceBuzz – André Kuipers: “Het uitzicht vanuit de ruimte op onze prachtige planeet leert ons veel over hoe we met onze aarde omgaan. Het liefst zou ik iedereen meenemen op ruimtereis om dat met eigen ogen te zien, maar dat gaat helaas niet. Daarom is dit een schitterende manier om met gebruik van de nieuwste technologie de indrukwekkende ervaring van astronauten te delen met kinderen op onze planeet.”

Over SpaceBuzz
SpaceBuzz is een educatieve non-profit stichting met een wereldwijde missie: miljoenen kinderen inspireren om ambassadeur van de aarde te worden. Het programma is gebaseerd op het unieke perspectief van astronauten en is gratis voor kinderen en scholen. Partners zijn: ESA, NSO, MediaMonks, WWF, National Geographic, Deloitte en Bencis. André Kuipers is als adviseur en ambassadeur nauw betrokken bij de ontwikkeling van het programma.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk