PvdA-fracties openen meldpunt Werk en Onderwijs

Komend jaar verandert er veel op het gebied van leren en werken door de wet Passend Onderwijs en de Participatiewet. Tweede Kamerlid Loes Ypma opende daarom op maandag 1 december het Meldpunt POP na een werkbezoek aan Intratuin IJsselstein en praktijkschool De Baanbreker. “De kinderen op de praktijkschool en sommige mensen die aan het werk zijn, hebben wat extra begeleiding nodig en zijn dankbaar als ze dat krijgen. Ik heb grote waardering voor wat ik vandaag heb gezien op De Baanbreker en bij de Intratuin IJsselstein”, aldus Loes Ypma. Wij merken dat jonge mensen en ouders zich afvragen of ze passend onderwijs en werk kunnen krijgen. Daarom heeft de PvdA een meldpunt POP ingesteld.

Het meldpunt POP van de PvdA-fracties uit IJsselstein, Houten, Lopik, Nieuwegein en Vianen is bedoeld om zicht te krijgen op jonge mensen in het Passend Onderwijs en de Participatiewet. De bedoeling is om zo te voorkomen dat er iemand tussen wal en schip raakt. Jonge mensen die extra begeleiding nodig hebben, moeten volgens de PvdA namelijk zonder moeite naar school kunnen om te leren of kunnen werken om geld te verdienen. Naar school gaan zorgt voor persoonlijke groei en een goede toekomst. Goed werk zorgt voor bestaanszekerheid, onafhankelijkheid en geeft het leven zin.

Aan de andere kant willen de PvdA-fracties van de Lekstroomgemeenten jongeren helpen die niet meer naar school gaan of kunnen en die ook niet de arbeidsmarkt op worden geholpen door de gemeenten. Als er problemen zijn, is het door de ombudsfunctie die de Partij van de Arbeid heeft, noodzaak om deze jongeren waar mogelijk te helpen.

Jonge mensen en ouders, die tegen vragen of problemen aanlopen in het Passend Onderwijs of de Participatiewet, kunnen zich vanaf 1 december 2014 richten tot het Meldpunt POP via pvdameldpuntpop@gmail.com. De PvdA-fractie in hun gemeente zal ze dan verder helpen bij het zoeken naar antwoorden en mogelijkheden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk