‘Kwartje van Kok’ wordt teruggegeven

Het zogenaamde ‘Kwartje van Kok’ zit veel automobilisten al vele jaren dwars. De tijdelijkheid van deze opslag op de brandstofprijzen is omgezet in eeuwigheid. Naar aanleiding van het artikel op De Digitale Stad Nieuwegein van vrijdag 5 november jl. heeft onze klimaatburgemeester van Nieuwegein, Martin Reijmerink, Dex-Oil bv uit Nieuwegein uitgedaagd om de effecten van haar oliën te bewijzen! Het bedrijf heeft de handschoen opgepakt en zal middels een test met 100 auto’s van inwoners van Nieuwegein voorzien van haar product. Hiermee zouden zij het ‘kwartje van Kok’ (ca 12 eurocent per liter) moeten terugkrijgen. Dex-Oil denkt, dat dit in de praktijk meer gaat zijn.

Hoewel Dex-Oil zich de afgelopen jaren alleen op de scheepvaart en industriële markt heeft gericht, heeft zij besloten de uitdaging aan te nemen. Zij is daarom bereid Nieuwegeiners die hun auto privé rijden te voorzien van haar technologie, geheel gratis! De eigenaren moeten wel hun huidige gemiddelde verbruik kennen van de auto.

‘We moeten het wel simpel houden’ zegt Carl de Vries van Dex-Oil. ‘We gaan daarom geen olie wisselen, maar behandelen de olie die in de motor zit met onze technologie. Wel meten we geluid, NOx uitstoot en maken we van een behoorlijk aantal auto’s een endoscopie. Dat laatste om aan te tonen, dat de motor brandschoon wordt. Wellicht gaan we ook de compressie meten om de terugkeer van verloren vermogen aan te tonen.’

100 inwoners van Nieuwegein worden uitgenodigd
De Digitale Stad Nieuwegein nodigt geïnteresseerden in deze test zich te melden bij de redactie van pen.nl. Vooral autobezitters met meer dan 50.000 km op de teller zijn welkom. Bent u ook benieuwd hoe u het ‘Kwartje van Kok’ kunt terugverdienen? Meldt u hier aan.

In het kort
Niet iedereen staat er dagelijks bij stil, maar smeerolie is letterlijk het smeermiddel van hele industrieën. Het zorgt ervoor dat motoren niet oververhit raken en tandwielkasten blijven draaien. Regelmatig moet de olie ververst worden. Dex Lubricants Oil is een smeerolie die de wrijving tussen de metalen onderdelen vermindert. Minder wrijving leidt tot minder brandstofverbruik en dus minder slijtage. Dex Oil, het bedrijf uit Nieuwegein achter dit product, claimt hiermee het brandstofgebruik van onder meer schepen met 5 tot 7% te kunnen terugdringen. Bent u één van die 100 inwoners die mee willen doen met deze bewezen technologie? Het wagenpark van het Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN), waaronder de vuilniswagens in Nieuwegein, rijden er ook al op!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk