File door ongeluk op de A2 bij Nieuwegein

Op de A2 bij Nieuwegein heeft even voor 15.00 uur een zwaar ongeval plaatsgevonden. Hulpinstanties zijn met groot materieel uitgerukt, waaronder de brandweer, politie en enkele ambulances. Het ongeval is gebeurd tussen knooppunt Oudenrijn en Nieuwegein. Inmiddels ontstaat er een flinke file.

Uit eerste meldingen zou het gaan om een ongeval tussen twee personenauto’s. Eén daarvan is over de kop gegaan. Inmiddels zijn twee rijstroken afgesloten. Beide voertuigen zijn zwaar beschadigd. Momenteel is een berger ter plaatse. De vertraging is een half uur.

Rijkswaterstaat laat onze redactie weten: ‘Naar verwachting is de weg om 16:30u vrij. Omdat de file snel groeit kan je vanuit Amsterdam richting Utrecht beter Amersfoort volgen op knooppunt Holendrecht (A9, A1,A27).’

Update: Rond 16.00 uur is de weg weer vrijgegeven voor al het verkeer. Het ongeluk zou zijn gebeurd doordat een vrachtwagen plotseling van rijbaan veranderde waardoor een van de personenauto’s moest uitwijken. Hierdoor kwam de bestuurder in botsing met een andere auto. Een persoon is meegenomen naar het ziekenhuis ter controle.

Beelden van Rijkswaterstaat

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren