Kunst in het Theatercafé met Yukiko Spaan

In het theatercafé van DE KOM kunnen de betonnen zuilen wel een update gebruiken. Voorheen prijkten er oude theateraffiches op, maar die hadden hun beste tijd wel gehad. Theatertechniek heeft alle zuilen mooi schoongemaakt en in de grondverf gezet, zodat de Nieuwegeinse kunstenares Yukiko Spaan speciaal voor DE KOM een kunstwerk op één van de zuilen kan maken.

Yukiko maakt onder andere pentekeningen, illustraties, schilderijen en mixed media. Ze is ook bekend van de inmiddels befaamde serie ‘You Rock’ stenen. Deze happy stones, die zij beschilderde met portretten van zeer uiteenlopende muzikanten en vervolgens buiten verstopte om menig vinder te verblijden, werden al snel collectorsitems. Hopelijk kunnen onze bezoekers spoedig proosten naast de ‘make-over’ zuil.

Yukiko over haar werk
“In deze tijden merk ik dat veel mensen om me heen down zijn door corona. Zoveel Nieuwegeiners zitten thuis en kunnen wel een vrolijke noot gebruiken”, zegt Spaan. Ze hoopt dat wandelaars die haar stenen vinden weer even glimlachen. Bovendien wandelen mensen meer, waardoor de kans groter is dat iemand een steen van Spaan tegenkomt. “Een boodschap op papier vergaat, maar op een steen niet”, zegt Spaan. Ze gebruikt watervaste acrylverf. Ze verstopt de stenen in de natuur, maar ook in zoveel mogelijk wijken in Nieuwegein.

Yukiko Spaan aan het werk in DE KOM

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk