Kookboek met onvergetelijke recepten on-line voor en door Nieuwegeiners

Begin deze week is op buurtplein Doorslag zelf een digitaal kookboek met daarin de beste recepten uit het kookrepertoir van Nieuwegeiners on-line gezet. Een kookboek voor en door inwoners gemaakt. Het idee om de recepten ‘om nooit te vergeten’ in een kookboek te bundelen tot waardevolle herinneringen kwam van Samen Dementievriendelijk. In het kookboek staan meer dan 20 recepten ieder met hun eigen verhaal.

Bernadette heeft verteld dat haar recept ‘campingpotje’ bij haar fijne herinneringen oproept. Samen kamperen met een, inmiddels overleden, vriendin en dan samen op één brander goulash koken. Herinneringen delen, leidt weer tot nieuwe herinneringen. Hogenbirk, de directeur van MOvactor, vertelde dat de herinnering van Bernadette haar weer bij het lezen van het receptenboek terugbracht in tijd naar naar de kampeervakanties die zij met haar ouders had.

Hogenbirk: ”Wij merken dat samen eten gelukkig (s)maakt. Samen eten lijkt een ‘simpele dagelijkse bezigheid’, maar vanzelfsprekend is het niet. Het samen eten komt in vele huishoudens niet eens dagelijks voor, want je eet bijvoorbeeld onderweg, voor de televisie, op je werk of na het sporten. In andere culturen is men het anders gewend: eten doe je samen! En het liefst zo vaak mogelijk, want samen eten doet een mens goed. In onze stad zijn er allerlei plekken waar je samen kunt eten en zelfs samen kunt koken. De buurtpleinen van MOvactor zijn er voor de inwoners. Een tweede reden om de lekkerste recepten op te halen bij zoveel mogelijk Nieuwegeins. Allemaal recepten die we voor en met elkaar kunnen koken.”

Natuurlijk is het bij MOvactor nog niet klaar met het verzamelen en delen van de recepten. De recepten uit het kookboek zullen door inwoners die het boek hebben gemaakt worden gekookt op de buurtpleinen. Hiervoor zijn al drie momenten afgesproken met de auteurs van het boek. Het eerste moment is met Valentijn op buurtplein Doorslag. Medio april zal een moment zijn op buurtplein Zuid en medio juni zal ergens buiten een camping ontmoeting plaatsvinden in de Doorslag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren