Katern

Kokkebogaard op de sportieve toer

Micha Torcque en Nick Brugman-Beijen zijn twee buurtbewoners uit de wijk Zuilenstein met sportieve plannen voor het park Kokkebogaard. In 2018 organiseerden zij de Koningsspelen op basisschool De Toonladder. Nu gaan zij een stapje verder en leggen de lat hoger. Zij willen namelijk park Kokkebogaard een sportieve upgrade geven. Dit park is toegankelijk voor iedereen en biedt veel mogelijkheden, daar spelen de mannen graag op in.

Tijdens de vergadering van het Wijkplatform presenteerden zij vol enthousiasme hun idee ‘Sportplein Zuilenstein’. Het gaat om urban sports, dat zijn sporten in de wijk die het straatbeeld kenmerken, met een stoer karakter. Van duurzame toestellen gemaakt van hout en ijzer, drie verschillende hardlooproutes door het park, tot een veld waar bootcamp- of yogalessen kunnen worden gegeven.

Het Sportplein moet een centraal ontmoetingspunt worden om samen te sporten in en met de buurt, vrienden en familie. Dit is maar een kleine selectie van hun droomplan of het grotere geheel zoals zij dat zelf noemen. Hun droomplan bestaat uit het realiseren van het ultieme urban sportplein.

Sportevenement op 27 april
Om deze droom om te zetten in realiteit hebben zij steun nodig van de bewoners uit de wijk. En daarom organiseren zij op 27 april tijdens Koningsdag een gratis sportevenement om iedereen kennis te laten maken met hun droom. Op deze dag, van 10:00 tot 16:00 bij het witte bruggetje aan de Nedereindseweg, ter hoogte van nummer 155, staat aan de zijkant van het park de zogenaamde Mobstacle trailer. Op het grasveld is die dag een minihindernisbaan uitgezet en iedereen krijgt de kans om op dit circuit de snelste tijd neer te zetten. Met een grote digitale klok bij de start en finish zetten ze een uitdaging neer die circa 2-5 minuten per persoon Kokkebogaard op de sportieve toer duurt. De snelste persoon van deze dag wint een leuke prijs.

Woont u in de buurt en bezoekt u op 27 april de kleedjesmarkt? Gaat u de uitdaging aan met andere bewoners van Nieuwegein? Maak bij de Mobstacle trailer kennis met Micha en Nick, waar zij u vol passie vertellen over hun droom. Sporten in de buitenlucht is goed voor iedereen en waar kan dat nu beter dan op het Sportplein Zuilenstein?

7 thoughts on “Kokkebogaard op de sportieve toer

 1. Super initatief van Nick en Micha. Er kan zoveel leuks worden gedaan in dat mooie park! Voor de kleine kinderen, voor de tieners en ook voor de mensen die sportief bezig willen zijn! Ik heb natuurlijk

 2. Els

  In nieuwsberichten wordt aangegeven dat het park sterk verwaarloosd is. Dit klopt helemaal niet, het is een prachtig park waar ik (en velen met mij) met veel plezier wandel. Als er iets gemaakt wordt op het voetbalgrasveld prima! Voor de rest graag het park laten zoals het is, er genieten dagelijks vele mensen van de rust, de vogels en de prachtige bomen. Er liggen al paden en er lopen al mensen hard daarzo, dus daar hoeft niets aan gewijzigd te worden.

 3. Ben Brugman

  Geweldig mooi idee. Het zou een aanvulling zijn voor Nieuwegein en voor de aangrenzende wijken om het buiten zijn te stimuleren en te sporten. Ook voor de toekomstige bouwplannen is het een verrijking het geeft het geheel een grote meerwaarde

  1. Els

   Ik dacht dat er een gezondheidscentrum en een aantal woningen voor ouderen gebouwd zou worden daar? Zijn deze plannen gewijzigd? Ik zie namelijk voor deze doelgroep geen enkele meerwaarde in een urban sportpark behalve dan dat men naar zwetende mensen kan kijken en met de rollator aan de kant moet vanwege hardlopers.
   Buiten sporten prima, wat toestellen bij het geasfalteerde voetbalveldje ook prima maar verder geen wijzigingen in het park. Voor wat betreft de kinderspeeltuin, deze kan wel een upgrade gebruiken idd, er wordt veel gebruik van gemaakt.

   1. Beste Els,

    Bedankt voor uw reactie. Aller wil ik u vragen om eens te kijken op http://www.sportpleinzuilenstein.nl daar staat alle informatie. Blijkbaar bent u nog niet geheel op de hoogte omtrent onze plannen. Want daar zijn namelijk ook plannen voor de senioren in meegenomen.

    En hierbij nodigen wij u uit op 27 https://www.facebook.com/events/563253800852560/ en wij staan u daar graag persoonlijk te woord.

    1. Grace

     Zeer slecht idee, een sportpark! Dit is een prachtige rustige plek waar mensen kunnen wandelen en genieten, zeker oudere mensen.
     Er zijn in Nieuwegein genoeg plaatsen waar gesport kan worden, denk aan het zeer grote park in de buurt van het kasteel.
     Laat al die kleine oases groen met rust!!
     Laat dit niet beslissen door een klein groepje mensen die willen sporten!

     Grace

     1. Bedankt voor uw reactie.

      Allereerst wil ik wat rechtzetten.
      U heeft het over een sportpark maar dit is niet juist. Het betreft een sportplein.

      – Het park in zijn totaliteit is en blijft groen.
      – Alleen de ‘actieve’ plekken krijgen een upgrade.

      Denk hierbij aan het basketbalveld aan de rand van het park, de speeltoestellen voor kinderen etc. Maar ook meer bankjes en vuilnisbakken, snoeien van begroeiing en de paden restaureren.

      Ook een stukje geschiedenis omtrent het park willen we dmv informatieborden bekend maken. Volg ons op Facebook waarbij we zoveel mogelijk informatie en de voortgang kenbaar maken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren