Nieuwegeinse Anke Verbraak schrijft eilandverhaal

Anke Verbraak uit Nieuwegein heeft in juni dit jaar meegedaan aan een bijzonder schrijfproject op Texel. Op initiatief van Marelle Boersma, auteur van de populaire Vertrekthrillers, schreven dertien schrijvers, dertien eilandverhalen. Al deze verhalen zijn nu verschenen in een unieke Eilandverhalen-bundel. Doel? Het maken van prachtige verhalen die de sfeer van de Waddeneilanden weergeven.

Onder de schrijvers bevonden zich reeds gepubliceerde schrijvers en winnaars van schrijfwedstrijden. Ze kwamen samen in een groepsaccommodatie, aten en dronken, enthousiasmeerden en inspireerden elkaar, zetten hun zintuigen op scherp, schreven en deden research voor hun eigen vertelling. Er werd enthousiast gespard over elkaars ruwe versies, wat regelmatig tot verrassende plotwendingen leidde. Zo ontstonden mooie vertellingen, soms ver terug in de tijd, vaak thrillers, ook ontroerende verhalen, maar altijd met prachtige hoofdpersonen.

Ook Anke Verbraak uit Nieuwegein schreef een kort verhaal voor deze bundel. De Nieuwegeinse schrijft al geruime tijd en schreef eerder de goed ontvangen thriller ‘Water en wolfskers.’

Veel wil ze nog niet zeggen over het plot en de hoofpersonen in haar bijdrage aan De Wadden in vogelvlucht. ‘Maar ik kan wel verklappen dat de titel “In mul zand” is en dat de zon, zee, wind, strand, Texels bier en medeschrijvers mij veel inspiratie hebben gegeven’ aldus Anke. Een korte quote wil ze wel geven: ‘Blijf daar en zoek een schuilplek.’

De Wadden in vogelvlucht ligt vanaf 27 november 2021 voor € 14,95 in alle reguliere (online) boekhandels. Geïnteresseerden kunnen de 1e druk nu al reserveren door contact opnemen met Droomvallei Uitgeverij maar ook hieronder online te bestellen.

Niet onbelangrijk om te vermelden: van elk boek dat verkocht wordt, gaat één euro naar Stichting Texel Vogeleiland. Door de huidige focus op natuur en klimaat vormt deze Waddenbundel met goede doel een origineel cadeau voor de feestdagen. De bundel is (online) verkrijgbaar bij iedere lokale boekhandel in Nederland. Kijk onder onderstaande foto voor onze webshop waar het boek ‘Eilandverhalen’ ook is te kopen.

Anke Verbraak

Op 1 juli 2021 bestaat Nieuwegein 50 jaar. Dat vieren we samen met de hele stad. Het belooft een bijzonder feest te worden met onder andere "De PLOFparade". En natuurlijk houden we daarbij rekening met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus (COVID-19). Dat bepaalt wat wel en niet kan. Verschillende partijen zijn hard aan het werk om iets te organiseren waardoor we met elkaar het 50-jarig bestaan van Nieuwegein kunnen vieren.

In deze winkel zullen we binnenkort nog meer leuke artikelen verkopen rondom dit feest. Bent u winkelier, schrijver of bent u handelaar in Nieuwegein en heeft u producten over Nieuwegein? Neem dan contact op met winkelen@pen.nl voor meer informatie om uw producten te verkopen op ons nieuwsplatform.

Dit initiatief is mede tot stand gekomen door onze vrienden van PEN.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren