Koffie met raadsleden slaat niet echt aan op de ‘Dag van de Democratie’

Voor wie het heeft gemist: Afgelopen donderdag 15 september was het de ‘Dag van de Democratie.’ Een dag die door de Verenigde Naties is uitgeroepen. Op deze dag werd stilgestaan bij de toestand van de democratie in de wereld. ‘Democratie is een proces en een doel dat alleen met volledige steun van de internationale gemeenschap een realiteit kan worden voor iedereen’ aldus de VN.

In Nieuwegein vonden ze dat zó belangrijk, dat zij er een hele week aan wijden. Daarom kunnen inwoners al de hele week koffiedrinken met raadsleden. En dat is wel nodig, want veel Nieuwegeiners gaan niet naar de stembus. ‘De kloof tussen de politiek en de burger wordt steeds groter; dat moet júist niet’ laten de politici weten in Nieuwegein.

Verse koffie? Check. Een paar raadsleden die – gewapend met de ideeënbus – klaar staan om met inwoners te praten? Check. Kortom: het ‘feest van de democratie’ was er afgelopen donderdag klaar voor, bij winkelcentrum Galecop. Maar niet álle inwoners lijken erg geïnteresseerd om met de raad te praten.

Onze videograaf Jos van Vogelpoel nam ook een kijkje bij het winkelcentrum in Galecop en sprak met raadscommunicatie adviseur Bas Abels – van den Boogaart. Dit ziet u in bovenstaand videoverslagje.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk