Kleurrijke kunst ter verbetering van de wijk

Bewoners van de Rijtuigenbuurt hebben dinsdagmiddag 18 juni jl. hun creatieve talenten laten zien. Zij schilderden met elkaar enkele poefjes in allerlei vrolijke kleuren. De fraaie poefjes worden straks geplaatst aan het Karrespoor ter hoogte van de Karosbrug en de Karosdrift. Eerder werden er al kleurrijke kunstwerken in de bomen gehangen.

Circa 25 bewoners van de Rijtuigenbuurt hebben eind 2017 hun keuze gemaakt voor kunst in de buurt. Het doel van dit kunstproject is de uitstraling en imago van de buurt te verbeteren. Dit gebeurde door samen met de bewoners kleurrijke kunstwerken vorm te geven die een zichtbare plek krijgen in de buurt.

In opdracht van gemeente Nieuwegein hielden vijf kunstenaars in augustus 2017 een pitch van het kunstproject dat ze samen met buurtbewoners wilden uitvoeren. De kunstenaars gingen aan de hand van deze ‘community art projecten’ met bewoners en de jury in gesprek. De projecten van kunstenaars Joyce Overheul en Vincent Skiller kwamen toen als winnaars uit de bus.

De beschilderde poefjes

One thought on “Kleurrijke kunst ter verbetering van de wijk

  1. Linda

    Nee, dit verbetert een buurt niet. Je kunt enkel het opknappen door handhaving, uitzetten overlastgevers en stoppen “urgenten” uit Utrecht. Een gekleurd paaltje erin met veel bombarie doet natuurlijk helemaal NIETS voor een dergelijke buurt, das gewoon een linksfeestje op kosten van de belastingbetaler.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren