Burgemeester opent kunstwerk aan de Koetsdrift

In de Rijtuigenbuurt in de wijk Batau Zuid is de afgelopen drie weken hard gewerkt aan een kunstwerk op de muur van één van de woningen aan de Koetsdrift. De muurschildering, een initiatief van Carin Sleurink en de buurtbewoners, is mede mogelijk gemaakt vanuit het programma Beter Buurten en woningbouwcorporatie Mitros. Dinsdagmiddag 8 augustus kwam burgemeester Frans Backhuijs naar de wijk om het kunstwerk officieel te openen, samen met kunstenares Carin Sleurink én de buurtbewoners.

Carin Sleurink woont in de Rijtuigenbuurt en heeft een passie voor kunst. Samen met enkele bewoners uit de buurt is het ontwerp gemaakt (een ekster) en dit is begin dit voorjaar voorgelegd aan de buurt, die enthousiast reageerde op het ontwerp. Samen met de buurt heeft kunstenares Carin Sleurink onder het motto ‘samen kleuren we de buurt’ de levensgrote ekster geschilderd.

Het blijft niet bij dit ene kunstwerk. Burgemeester Backhuijs liet weten dat er nog meer kunstwerken in de wijk geplaatst gaan worden. In opdracht van gemeente Nieuwegein hielden vijf kunstenaars vorige week een pitch van het kunstproject dat ze samen met buurtbewoners willen uitvoeren. De kunstenaars gingen aan de hand van deze ‘community art projecten’ met bewoners en de jury in gesprek. De projecten van kunstenaars Joyce Verheul en Vincent Skiller kwamen als winnaars uit de bus. Lees meer hierover op deze pagina.

Uitstraling verbeteren
De buurt wordt door menig buurtbewoner ervaren als een grijze buurt en in december 2016 is in de buurt een project gestart genaamd KOEK (klimmen op eigen kracht) die de buurtbewoners zelf de kans geeft om hun dromen en kansen op eigen kracht te verwezenlijken en iets terug te kunnen doen voor de buurt en medebewoners. In het kader van dit project KOEK waarbij kansen en mogelijkheden de uitgangspunten zijn, is er gekeken hoe de ‘grijze’ uitstraling van de buurt kan worden verbeterd.

Het kunstwerk

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren