Kinderen feestelijk overgebracht naar nieuwe Kinder- en jeugdafdeling en Kinder-SEH

Per ambulance (en taxi) zijn afgelopen week de kinderen van de kinderafdeling in Nieuwegein overgebracht naar de nieuwe Kinder- en jeugdafdeling in Utrecht. Daarmee is de nieuwe afdeling na lange en zorgvuldige voorbereiding nu officieel in gebruik genomen. Ook kinderen die spoedzorg nodig hebben, kunnen vanaf vandaag terecht op de nieuwe speciale Spoedeisende Hulp voor kinderen in Utrecht. Samen met de uitbreiding van Geboortezorg in april jl. is het aanbod van gezinsgerichte zorg in het St. Antonius in Utrecht nu compleet.

Op de nieuwe Kinder- en jeugdafdeling krijgt elk kind een eigen kamer met voldoende ruimte om de rest van het gezin te ontvangen en te betrekken bij de zorg. Helemaal in lijn met het concept gezinsgerichte zorg, waarbij het gezin centraal staat, waar het St. Antonius veel waarde aan hecht.

Ambulance

Verhuizing ook een klein feestje
Het zorgpersoneel is trots en enthousiast en heeft lang uitgekeken naar deze dag die met zorg is voorbereid. Ook voor de kinderen en ouders is het een bijzondere dag.

“Het ritje in de ambulance van Nieuwegein naar Utrecht was eigenlijk heel leuk! Onze dochter kreeg een knuffel als reismaatje, er waren ballonnen én een sticker-tatoeage” aldus een ouder van één van de eerste kinderen die werden overgebracht naar de nieuwe afdeling. “Het ziet er heel mooi en nieuw uit en we werden feestelijk ontvangen. Een klein feestje eigenlijk, dus ook even een fijne afleiding van het ziek zijn.”

Alles onder één dak
Kinderarts Wim Verwijs: “Kinderen, zorgverleners, kennis, ervaring en apparatuur waren tot nu toe erg verspreid. Dat is geen ideale situatie voor de beste kindzorg. Daarom is het heel fijn dat nu alles samen op één plek is. Door de ruime nieuwe kamers en slimme indeling kunnen we het kind nog meer rust en aandacht bieden en de rest van het gezin nog beter betrekken bij de zorg.”

Op de nieuwe speciale Spoedeisende Hulp voor kinderen werken Spoedeisende Hulp-artsen en -verpleegkundigen nauw samen met kinderartsen en kinderverpleegkundigen. De aparte wachtkamer en behandelkamers zijn kindvriendelijk ingericht en kinderen worden beter afgeschermd van de acute zorg voor volwassenen. Alles is erop gericht om kinderen rust te bieden en zo min mogelijk pijn te laten ervaren.

Alle kindzorg in Utrecht
Kinderen tot 18 jaar die spoedeisende hulp nodig hebben of opgenomen moeten worden, kunnen vanaf 19 juni 2024 terecht bij de ziekenhuislocatie in Utrecht. Mensen in Nieuwegein en in de brede omgeving rondom Nieuwegein moeten langer reizen voor een bezoek aan de Kinder- en jeugdafdeling of de Kinder-SEH. Voor anderen, wonend in de omgeving Utrecht, komt deze zorg wat dichterbij, aangezien zij hiervoor naar Nieuwegein moesten reizen.

Voor poliklinische afspraken voor kinderen tot 18 jaar, blijft men terechtkunnen op de locaties in Nieuwegein, Utrecht en Woerden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk