Kijkmiddag over archeologie bij de Beatrixsluis

Op woensdag 22 juni aanstaande organiseert Rijkswaterstaat een kijkmiddag over archeologie bij de Prinses Beatrixsluis. Bezoekers kunnen tussen 14.00 uur en 19.00 uur onder begeleiding een kijkje nemen in de archeologische vindplaatsen en alles te weten te komen over wat er aan historie te vinden is rond de sluis en het Lekkanaal.

Na een korte presentatie over de archeologische onderzoeken zullen groepen van maximaal 20 personen onder begeleiding te voet op weg gaan naar een of twee van de archeologische vindplaatsen. Daar vertellen archeologen van Sweco (voorheen Grontmij) over wat zij daar hopen te vinden, hoe zij te werk gaan en wat zij wellicht al gevonden hebben. De middag is ook geschikt voor kinderen (geen buggy’s).

Volgend jaar wordt een begin gemaakt met de aanleg van een derde sluiskolk en het verbreden van het Lekkanaal. Voordat het consortium Sas van Vreeswijk kan starten met de werkzaamheden, wordt onderzoek gedaan naar mogelijke archeologische vondsten. Eventuele sporen en vondsten worden gedocumenteerd, geborgen en onderzocht. Een deel van de werkzaamheden is voor bezoekers te zien tijdens deze kijkmiddag.

Wanneer je wilt deelnemen aan de kijkmiddag, kun je je melden bij de kantooringang aan de Prinses Beatrixsluis, aan de kant van de witte markante sluiswachterswoningen. Aanmelding vooraf is niet nodig, stevig schoeisel wordt aanbevolen. Buiten is geen beschutting tegen weer en wind. Leuk om te lezen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk