KidzTower in Nieuwegein op de vingers getikt door inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

KidzTower, een expertisecentrum bestaande uit een kinderbehandelcentrum en het psychologisch centrum Basis in Perspectief aan de Meerwal in Nieuwegein, is door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd op de vingers getikt. De zorg van het behandelcentrum voor kinderen met gedragsproblemen en een licht verstandelijke beperking schiet op verschillende vlakken tekort, zo laat de Inspectie weten na onderzoek in november en december vorig jaar. Momenteel voldoen 11 punten niet aan de eisen die gesteld zijn door de inspectie.

De tekortkomingen hebben te maken met de hulpverlening, de veiligheid van cliënten en de bestuurlijke organisatie. “KidzTower heeft meermaals aangegeven dat er verbetermaatregelen zouden worden genomen. Maar bij nieuwe bezoeken zag de inspectie dat er onvoldoende was verbeterd”, aldus de inspectie die niet dieper wil ingaan op welke punten niet voldoen aan de eisen. De punten die in april niet voldeden aan de eisen van april 2018 kunt u overigens wel hier lezen. Toen voldeden 16 van de 25 punten niet aan de gestelde eisen.

Als het behandelcentrum niet binnen drie maanden de benodigde verbeteringen doorvoert op de 11 punten, volgt mogelijk een boete.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren