Kickbokser van Roosmalen stopt carrière na ongeluk bij Nieuwegein

kickbokskampioen Robin van Roosmalen stopt per direct met zijn cariere als kickbosker. Dat heeft de sporter vandaag bekend gemaakt in een verklaring op Socialmedia. Van Roosmalen was zevenvoudig wereldkampioen kickboksen, maar na het ongeluk op de A2 bij Nieuwegein, waarbij hij zijn zus Melissa verloor en zelf gewond raakte, kon hij het niet meer opbrengen om er weer vol voor te gaan.

Over het ongeluk
Het ongeluk gebeurde woensdagmiddag 13 januari 2021. Robin en Melissa waren met hun auto op de vluchtstrook bij Nieuwegein tot stilstand gekomen en werden daar aangereden door een vrachtwagen. De vrachtwagen schoot na het ongeval door de vangrail naar de hoofdrijbaan. Volgens Rijkswaterstaat was deze vangrail over een lengte van zeventig meter beschadigd en was er olie op het wegdek terechtgekomen. De zus van Robin van Roosmalen overleed later in het ziekenhuis.

De verklaring van Robin van Roosmalen
Van Roosmalen op Instagram: ‘Met pijn en acceptatie kondig ik vanaf vandaag mijn pensioen aan. Om deze pijnlijke maar realistische boodschap zo groots en eerlijk met jullie aan te kondigen, zal me helpen dit hoofdstuk in mijn leven met vrede af te sluiten. Zoals jullie allemaal weten, heb ik hard gewerkt, mentaal en fysiek, om te herstellen van het tragische auto-ongeluk waar ik 1,5 jaar geleden bij betrokken was. De afgelopen weken ben ik tot de conclusie gekomen dat ik niet meer terug zal kunnen naar het niveau van voor het ongeluk. Normaal gesproken zou ik mijn ego laten winnen, maar ik weet hoe gevaarlijk dit spel is als je gezondheid niet is waar het moet zijn.’

Robin kan met trots terugkijken op zijn carrière en zijn prestaties. Wat begon als deelname aan kleine toernooien in de plaatselijke sportschool, groeide hij uit tot zevenvoudig Glory Kickboxing World Champion in twee verschillende gewichtsklassen.

Ook al komt er een einde aan zijn tijd als kickbokser, Robin van Roosmalen zal nog steeds als ambassadeur betrokken blijven bij de sport waar hij zo veel van houdt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren