Vrouw (29) omgekomen bij ongeluk op A2 bij Nieuwegein

Bij het ongeluk van woensdagmiddag 13 januari jl. op de A2 bij Nieuwegein is een vrouw van 29 omgekomen. Haar 31-jarige broer raakte rond 14.50 uur gewond en ligt in het ziekenhuis. De twee waren met hun auto op de vluchtstrook bij Nieuwegein tot stilstand gekomen en zijn daar aangereden door een vrachtwagen. De chauffeur, een 43-jarige man uit Utrecht, is aangehouden.

De slachtoffers zouden Melissa van Roosmalen en haar broer, kickbokskampioen Robin van Roosmalen zijn. Robin van Roosmalen is een grote naam in de vechtsportwereld. Volgens de sportschool waar hij trainde is de kickbokser bij bewustzijn. Op sociale media zijn tal van steunbetuigingen te lezen. De vader van de broer en zus, William van Roosmalen was eerder Wereldkampioen Muay Thai en bij het Kickboksen.

Vanwege het ongeluk was de A2 lange tijd vanwege sporenonderzoek dicht tussen de knooppunten Everdingen en Oudenrijn. Rond 21.35 uur werd de snelweg weer vrijgegeven door Rijkswaterstaat.

Traumahelikopter
Het ongeluk gebeurde op de verbindingsweg van de A2 vanuit Den Bosch naar de A12 richting Arnhem, vlak voor knooppunt Oudenrijn. Een traumahelikopter landde op de snelweg. De twee gewonden, allebei uit Den Bosch, werden met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed de vrouw aan haar verwondingen.

De vrachtwagen schoot na het ongeval door de vangrail naar de hoofdrijbaan. Volgens Rijkswaterstaat was deze vangrail over een lengte van zeventig meter beschadigd en was er olie op het wegdek terechtgekomen. De snelweg is zeker vier uur volledig afgesloten geweest in de richting van Utrecht. Daarna bleven de parallelbaan en de rechter rijstrook nog lang dicht voor sporenonderzoek.

De afsluiting zorgde voor veel oponthoud, ook op de secundaire wegen in de buurt. De politie komt graag in contact met getuigen van het ongeval.

Ooggetuigen gezocht
Het opsporingsteam Verkeer onderzoekt het ongeval. Zij hebben al met verschillende getuigen gesproken. Maar het team is nog wel op zoek naar getuigen die echt het ongeval hebben zien gebeuren. Bent u ooggetuige geweest en heeft u nog niet gesproken met de politie. Doe dit dan alsnog.

Ook beelden die vlak voor het ongeluk zijn gemaakt, kunnen een beter beeld geven. Als uw auto of motor beschikt over een camera die beelden van he ongeval vast heeft gelegd, vragen we u om deze te delen met de politie. U kunt deze uploaden in onderstaand tipformulier, of u kunt contact opnemen via 0900-8844.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren