Video-update: Politie: ‘Wietplantage niet oorzaak kelderbrand Nijpelsplantsoen’

Vanavond rond 19.00 uur is een brand ontstaan in één van de kelderboxen onder een flat aan het Nijpelsplantsoen. Het zou gaan om de ‘gele tube-flat.’ Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan, maar omstanders laten weten dat in de kelderbox mogelijk een wietplantage was gevestigd. Theo L. aan onze redactie: ‘Al geruime tijd laten bewoners weten dat zij een vreemde lucht hebben geroken in de kelderbox. Er werd vermoed dat het zou gaan om een wietplantage.’

De politie heeft inmiddels laten weten dat er geen sprake is geweest van een wiet- of hennepplantage in een van de kelderboxen. Hoe de brand is ontstaan blijft in het ongewisse. Er loopt een onderzoek.

Politie, brandweer en ambulances waren met meerdere eenheden aanwezig.  ‘In verband met de rookontwikkeling waren 15 woningen ontruimd. Daarom is ook opgeschaald naar Grip 1’ aldus de brandweer. Inmiddels heeft de brandweer om 20.00 uur het sein ‘brandmeester’ gegeven en is de brand geblust en wordt de kelderbox en de flat geventileerd vanwege aanwezigheid van rook en koolmonoxide.

Eén persoon zou zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het zou gaan om een 42-jarige inwoner uit Nieuwegein. De politie weet nog niet of de verdachte, die ‘lastig gedrag’ vertoonde, iets te maken heeft met de brand. Ook over de oorzaak van de brand doet de politie vooralsnog geen mededelingen. ‘Het onderzoek naar de oorzaak van de brand loopt’ aldus de politie. De recherche was rond 21.30 uur aanwezig.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Een vrouw die bij haar kelderbox kwam zag dat haar kelderbox in brand stond. Zij is onmiddellijk weer terug gelopen naar haar woning en is later onderzocht door het ambulancepersoneel vanwege het inademen van de rook. De vrouw heeft hier niets aan over gehouden en is door de buren opgevangen.

Bewoners die hun woningen moesten verlaten vanwege de brand, zijn opgevangen in het even verderop gelegen gebouw van het Leger des Heils. Rond 22.30 uur mochten zijn terug naar hun woning.

Beelden tijdens de brand

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren