Tuincomplex De Warmoes vrijgegeven aan de tuinders na asbest onderzoek

De volkstuinen van tuincomplex de Warmoes op bedrijventerrein de Liesbosch in Nieuwegein zijn vrij van asbest en kunnen weer worden gebruikt door de huurders. Dat heeft de gemeente Nieuwegein vandaag laten weten op basis van een bodemonderzoek. Bijna zes maanden na een grote brand op bedrijventerrein Liesbosch is de uitslag positief, waardoor de tuinders weer aan de slag kunnen in hun tuinen.

Zondag 29 oktober brak een grote brand uit in een veilinggebouw op het bedrijventerrein. Het gebouw werd verwoest door het vuur. Ook kwam er asbest vrij, dat zich verspreidde over een groot gebied. Enkele bedrijven waren daardoor dagenlang niet bereikbaar en ook het tuincomplex werd afgesloten.

SANERING
De asbest rondom de bedrijven werd tijdig opgeruimd, maar bij De Warmoes bleek de sanering niet goed uitgevoerd te zijn. Er werd niet schoongemaakt onder de hegjes en vlonders en dat had wel moeten gebeuren, vertelde Ton Kroon, vertegenwoordiger van de huurders van het Warmoes terrein eerder tegen onze redactie. (Zie onze videoreportage hierboven)

Ton Kroon

Inmiddels zijn de tuintjes wel vrijgegeven. “De bij het bodemonderzoek gevonden asbest is niet noemenswaardig”, aldus de gemeente Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren