Judy Blank opent nieuw seizoen AkoestiCafé in Nieuwegein

Het eerste AkoestiCafé na de zomer is op woensdagavond 13 september. Voor het eerst op een andere locatie: Barista Cafe Nieuwegein op Markt 16, in het centrum. Het vorige seizoen was zeer geslaagd. Desondanks leek het er even op dat het maandelijkse muziekfeest na de zomer niet terug zou keren. De vele reacties die op dat bericht volgden, overtuigden de organisatoren om in ieder geval het AkoestiCafé van 13 september door te laten gaan. ‘Daarna zien we wel weer verder’, zegt mede-organisator Myrjam Koot. ‘Deze zomer waren er wat toestanden, waardoor ons plezier erin weg was. Maar zoveel steunbetuigingen hadden we niet verwacht.’

Op het programma staan twee van de beste singer-songwriters van Nederland. De muzikale fijnproevers kennen Judy Blank (foto) als finalist van het tweede seizoen van Beste singer-songwriter. Sindsdien is ze meermaals te gast geweest in De Wereld Draait Door, stond ze op grote festivals als Lowlands, Pinkpop, Songbird en North Sea Jazz, waar de Amerikaanse blueslegende Seasick Steve haar ontdekte en meenam op zijn tournee. Haar debuutplaat ‘When the storm hits’ kreeg vier terechte sterren van OOR. Eigenzinnig, heerlijke liedjes en een fantastische stem: Judy Blank overtuigt bij elk optreden.

Arnhemmer Remco van Rotterdam alias Sinner & the Songfighter maakte vorig seizoen met zijn band al grote indruk. Sinds de zomer werkt hij solo aan nieuwe nummers, die hij graag in Nieuwegein komt spelen. Met een verleden als explosieve frontman in punk- en metalbands laat hij nu horen dat een goed liedje soms niet meer nodig heeft dan een stem en een gitaar. Remco vertolkt prachtige songs over verdriet, acceptatie, verlangen en hoop.

De deur van Barista Café aan de Markt 16 in de binnenstad van Nieuwegein opent op woensdag 13 september om acht uur ’s avonds. De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage als er met de pet wordt rondgegaan is zeer welkom.

Judy Blank

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren