Jongeren leggen politici vuur aan de schenen

Kimberley van der Swart, Steven Baks, Robin Wittebol, Niek van Deursen, Philippine Abelsma en Riadh Abdulla zijn jongeren uit Nieuwegein die woensdag 19 januari de politici weer op scherp zetten, samen met 35 andere jongeren uit de Provincie. Zij doen dit tijdens het Provinciale Jeugddebat dat de Nationale Jeugdraad organiseert in het provinciehuis te Utrecht. Zij gaan dan in debat met Statenleden. Onderwerpen als sport, vrije tijd, integratie, dansen en maatschappelijke betrokkenheid passeren de revue. De jongeren bepaalden deze gespreksonderwerpen zelf.

De provinciale politiek beslist veel voor jongeren. Daarom is het belangrijk dat zij van zich laten horen. Dit doen zij woensdag 19 januari luid en duidelijk tijdens het Provinciale Jeugddebat. Ze confronteren onder andere de politici K. Van Kranenburg (Christenunie), N. Van Keulen (D66), R. Van Benthem (VVD), en A.J. Van Bokkem (PvdA) met vragen en meningen over onderwerpen die zij zelf belangrijk vinden.

Niet alleen Utrechtse jongeren laten hun stem horen. De komende maanden worden ook in alle andere provincies debatten georganiseerd door de Nationale Jeugdraad. Door mee te doen aan de jeugddebatten maken de jongeren kans op deelname aan het Nationaal Jeugddebat dat later dit jaar gehouden wordt in de Tweede Kamer. Per provincie worden twaalf jongeren geselecteerd die dan in debat gaan met Kamerleden, staatssecretarissen en ministers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren