Katern

Twee Nieuwegeiners in team voor EK Bowlen

Volgende maand starten in Wenen de Europese kampioenschappen bowlen voor dames. Namens Nederland zijn Ghislaine Stigter-Van der Tol en Ellen Jansen twee van de zes dames die Nederland gaat vertegenwoordigen. Beide dames wonen en trainen in Nieuwegein. Het EK start donderdag 9 juni en wordt afgesloten op zaterdag 18 juni.

Na het EK in Tilburg in 2012 waar goud behaald werd, waren de Nederlandse dames afwezig tijdens het EK 2014. Sindsdien is er hard gewerkt aan een comeback en alle inspanningen moeten in Wenen beloond worden met mooie resultaten.

Met haar 29 jaar is Ghislaine Stigter-Van der Tol de oudste speelster van de selectie. Niet alleen daarom is zij de meest ervaren speelster, de Nieuwegeinse kwam al vaak voor Nederland uit op internationale toernooien.

Ghislaine: ‘Ik ben er even tussenuit geweest (14 maanden), getrouwd met grote liefde Teus en bevallen van zoontje Jax. Na de bevalling had ik nog niet het gevoel van ik wil terug de baan op en weer alles opzij zetten om goed te presteren. Maar na gesprekken met Teus, mijn ouders en Ton en nadat ik bij de finaledag van de AMF kwalificatie ben wezen kijken ging het toch weer kriebelen en hebben we besloten om er volledig voor te gaan. Vanuit mijn omgeving krijg ik veel hulp om mij volledig klaar te maken voor het EK.’

Ellen Jansen is de jongste van het stel, aan ervaring heeft zij geen gebrek. Als Nederlands kampioen van 2015 nam zij eerder dit seizoen deel aan het ECC 2015 in San Marino waar zij met brons naar huis ging. Eerder kwam Jansen ook al voor Nederland in actie tijdens o.a. het EK Dames in eigen land en het WK Jeugd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk