Johan Gadella nieuwe wethouder in Nieuwegein

Fractievoorzitter de heer mr. J.A.N. (Johan) Gadella, wordt voorgedragen als nieuwe wethouder van de gemeente Nieuwegein. Doordat de huidige VVD wethouder mr. A.W. (Wouter) Kolff per 13 november burgemeester van Veenendaal wordt, heeft de fractie van de VVD zich de afgelopen weken gebogen over een selectie van geschikte kandidaten.

Johan Gadella (49) is geboren in Utrecht en woont sinds 1992 met zijn vrouw en twee schoolgaande (13 en 15) kinderen in Nieuwegein. Hij is vanaf begin 2000 lid van de gemeenteraad voor de VVD. De afgelopen 7 jaar is hij fractievoorzitter geweest en de laatste 2 gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker. Eerder was hij lid van het presidium, lid van het VVD-afdelingsbestuur , lid van de raad van toezicht van Kind & Co en lid van de bestuurscommissie voor het Anna van Rijncollege en is dus zeer nauw verbonden met Nieuwegein. In het dagelijks leven is hij Directeur van SOSO/Onderwijsconsulenten te Den Haag. Daarvoor bekleedde hij diverse managementfuncties.

De portefeuille voor de nieuwe wethouder bestaat uit: Financiën, Grondbedrijf, Sociale Zaken, werk en inkomen (inclusief schuldhulpverlening, nieuwkomers, integratiebeleid en participatie, Economische Zaken, Personeel en Organisatie.

De positie van fractie voorzitter zal ingevuld worden door Edwin van Straten (35), geboren te Utrecht. Edwin is al 10 jaar VVD-raadslid waarvan 6 jaar vice fractievoorzitter. Hij was lid van het raadspresidium. Naast zijn werk als manager bij de Deutsche Bank, is hij bestuurslid van de Stichting Politiek Café Nieuwegein en zeer actief vrijwilliger bij Scouting.

Het is de bedoeling dat de gemeenteraad medio november een besluit neemt over de benoeming van Johan Gadella.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!