Katern

Jeu de Boulers gezocht in Galecop

In Nieuwegein liggen al geruime tijd enkele Jeu de Boulesbanen, net achter winkelctrum Galecop aan het Kempenaerpark. In 2006 nog omgedoopt tot de Roel Schulting banen. Schulting was opbouwwerker voor de wijk Galecop. Met deze nieuwe naam waardeerde het wijknetwerk het werk dat Schulting heeft verricht.

Met het geven van de naam aan deze Jeu de Boules banen wilde het wijknetwerk meer bekendheid geven zodat bewoners de banen wat vaker gingen gebruiken. Helaas is dat niet gelukt. De jeu de boules banen staan er nu nog een beetje triest bij maar Galecop Sociaal wil er nieuw leven in blazen, samen met de heer Piet van der Gun. Hij wil een clubje oprichten om wekelijks lekker te Jeu de Boulen.

Galecop Sociaal: ‘Op dit mooie stukje van Galecop liggen de Jeu de Boules banen naast de sporttoestellen vlakbij het winkelcentrum. Wijkbewoner Piet van der Gun vindt het leuk als er een clubje ontstaat die hier op maandag en/of donderdag van 14.00 uur tot 16.00 uur bij elkaar komen om een potje Jeu de Boules te spelen met elkaar. Er zijn al een paar setjes jeu de boules ballen om mee te spelen. Als u het leuk vind om hieraan mee te doen kunt u een e-mailtje naar ons sturen, dit kan naar: galecopsociaal@ziggo.nl. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.’

Over Galecop Sociaal
Galecop Sociaal is een buurtinitiatief van betrokken inwoners uit de wijk Galecop. Zij organiseren regelmatig leuke activiteiten in de wijk.

‘Het doel van Galecop Sociaal is om de wijk samen met andere bewoners gezelliger te maken en saamhorigheid te creëren. Dit doen we door (wijk)activiteiten met en voor elkaar te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan het (mede) organiseren van evenementen en/of workshops voor de wijkbewoners. We zoeken hierbij samenwerking met andere bewoners, (reeds bestaande) buurtinitiatieven, verenigingen, ondernemers en de gemeente. Naast wijkactiviteiten willen we ons ook richten op buurthulp’ aldus Nathalie Nagtegaal, initiatiefnemer van Galecop Sociaal. Inmiddels is er ook een website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren