Japanse delegatie uit Utsunomiya op bezoek bij Lucas Galecop

Twaalf gemeenteraadsleden uit Japan zijn vrijdag 24 januari jl. op bezoek geweest bij Basisschool Lucas Galecop. De delegatie wilde graag weten hoe het onderwijs in Nederland is georganiseerd en binnen welke kaders scholen vrijheid van handelen hebben. Daarnaast stelden ze veel vragen over het welbevinden van de kinderen op school en hoe we ervoor zorgen dat kinderen met plezier naar school gaan. Nederlandse kinderen staan bekend als de gelukkigste kinderen ter wereld.

Leerlingen van het leerlingenparlement hebben veel vragen van de delegatie uit het Japanse Utsunomiya kunnen beantwoorden maar hebben zelf ook veel mooie vragen gesteld. “Een belangrijke basis voor geluk is het contact tussen leerkracht en kind”, aldus schooldirecteur Rianne Spiegelenberg.

Spiegelenberg: “Dit start al bij het geven van een hand bij binnenkomst in de klas. Ook de ontwikkeling van sociale vaardigheden, zoals bij ons op school met de Vreedzame School, vormen een belangrijke basis voor de ontwikkeling van de sociale vaardigheden.”

Zoals één van de leerlingen mooi wist te verwoorden: “Soms vind ik vakken saai, maar hebben we zoveel andere onderwerpen, zoals de moestuin, de kunstenaar of een museumbezoek en die maken het weer dat ik met veel plezier naar school ga en leer.”

De delegatie uit Japan op de Lucas Galecop in Nieuwegein

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren