Jan met de Pet: ‘Vergeetachtige wethouder naar Namibië!’

Jazeker, de wethouder die nogal eens iets vergeet. Trouwens dat doen ze allemaal wel veel hè? Vergeten de raad te informeren, oeps vergeten toestemming te vragen en ga zo maar door. Maar even terug naar meneer Peter Snoeren, u weet wel die ‘vergeten’ was om de exploitatie aan te passen van de parkeergarages en daardoor de gemeente Nieuwegein even drie ton euro door de neus boort. Gewoon óns geld dames en heren. Oh nee, dat mag je ook niet meer zeggen. Het moet nu ‘geachte aanwezigen’ zijn of ‘beste mensen.’ Dat is voor het geval je iemand beledigd die in het verkeerde velletje is geboren. Schieten we hierin nu echt door of begrijp ik het niet?

Maar even terug naar wethouder Peter Snoeren. Die gaat nog even, voordat hij volgend jaar maart afgeserveerd wordt, nog even gauw naar Rundu in Namibië. Onze zusterstad die men eigenlijk wil stopzetten, maar nog geen goede argumenten heeft kunnen vinden. Hij gaat zijn eigen reiskosten betalen volgens de brief van de griffier. Maar mensen, onthoud dit goed: reiskosten, dus zijn verblijfskosten, voedingskosten en dergelijken, die gaat hij dan wel declareren bij de gemeente? Ik hoop voor hem dat er iemand mee gaat van de werkgroep Rundu. Want dat zijn de mensen die het uitvoeren en hun vrije tijd erin stoppen en redelijk veel kosten maken die niet vergoed worden. Waarom moet er dan iemand van die groep mee zult u zich afvragen? Voor het geval dat hij de weg kwijt raakt of vergeet dat hij met het vliegtuig terug moet!

Nu begrijp ik het standaard antwoord van hem als je hem een vraag stelt: ‘U stelt de verkeerde vraag!’ Dat is eigenlijk zo’n beetje zijn standaard antwoord. Maar hij was het antwoord alweer vergeten natuurlijk. Dus dan de standaard erbij: ‘U stelt de verkeerde vraag.’

Ik las trouwens dat de mensen iets verdraagzamer waren geworden naar elkaar. Dat wel in het licht van de gebeurtenissen in Amsterdam met Nouri. Dus of dat voor heel Nederland geldt betwijfel ik. Ik heb de afgelopen zomer, nou jah we zitten er nog midden in, regelmatig in mijn tuin gezeten en genoten van de warme avonden zoals velen met mij, maar een ding vraag ik me wel af: als wij vroeger in de tuin zaten zeiden mijn ouders tegen mij: ‘Zachtjes praten want als het donker is gaat het geluid verder dus ssst.’ Tegenwoordig worden deze mensen opgevoed met de slogan: ‘Nu even iets harder praten, schreeuwen, gillen en/of de muziek nog harder zetten want ze horen je niet in de andere straat!!!!’

Mensen, ik gun een ieder een rustig momentje in zijn of haar tuin, maar hou rekening met elkaar. Rekening houden met elkaar is mijn inziens een eerste vereiste om fijne gemeenschap op te bouwen, want er is al lawaai genoeg en de lawaai verontreiniging neemt steeds extremere vormen aan. Naast alle andere vormen van vervuiling gaat dit ons t.z.t. echt ook opbreken naast de luchtverontreiniging.

Mensen kunnen dan alleen ontsnappen aan dit soort vervuiling door binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Lekker leventje wordt dat zeg! Misschien toch maar eens nadenken over een partij die wel denkt aan het milieu?

Trouwens, op Twitter kwam ik een tweet tegen van meneer Henk-Jan Schat, raadslid voor de VVD in Nieuwegein. Hij meent dat Helga van Leur er helemaal naast zit met een opmerking dat de luchtvervuiling de oorzaak is van de klimaatverandering. Volgens meneer Schat moet het de overbevolking zijn. Meneer van der Boor, u weet wel die wakker is geworden na een partijverandering, geeft daar even zijn ongezouten mening over meneer Schat weer: “Als je dat gelooft geef dan het goede voorbeeld en stop er mee.” Ik vond hem wel aardig zo even schieten uit de losse pols van die van der Boor. Persoonlijk had ik eraan toegevoegd: “Geef het goede voorbeeld en stop zelf met adem halen dat scheelt ons weer een paar auto’s dus een paar bomen dus meer lucht voor een ander.”

Meneer Schat, u geeft hiermee duidelijk te kennen dat het bij u en de uwen (lees: VVD) gaat om: Eerst ik en de mijnen en dan zullen we zien of er nog plek is voor een ander. Ga u schamen!

Met hartelijke groet
Jan met de Pet

One thought on “Jan met de Pet: ‘Vergeetachtige wethouder naar Namibië!’

  1. John

    Weet de betreffende wethouder wel dat hij gaat op de kosten van de parkeergarage?
    Hij zal dat uitje echt niet uit eigen zak betalen.
    Voor mij is hij gewoon een doortrapte zakkenvuller.
    Dat zo iets wethouder is geworden ,zal door veel mensen niet begrepen worden

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren