Katern

Jan met de Pet: ‘Men neme een groot mes’

Jan met de Pet (1963) is inwoner van Nieuwegein en geïnteresseerd in de politiek. Hij zal voor u de Nieuwegeinse politiek inzichtelijk maken door het kaf van het koren te scheiden. Onbevangen, rücksichtslos en zonder belangen krijgt u de waarheid en niets dan de waarheid zonder aanziens des persoons of partij.

Als tiener heeft ‘Jan met de Pet’ zich al geïnteresseerd in politiek. Nu hij ouder is, en werkt als analist bij een groot bedrijf, houdt hij ervan om dingen te vergelijken want, waar liggen nu de verschillen.

Jan met de Pet: ‘Men neme een groot mes. Wat bedoel je daar nu weer mee zult u denken. Nou, dat is snel te verklaren. Nieuwegein is een ‘stad’ samengesteld uit de dorpen Vreeswijk en Jutphaas, en dit alles sinds 1971.’

‘Nu hebben een paar onverlichte personen het idee opgevat om de Vreeswijkse vlag opnieuw in productie te nemen. Vreeswijkse vlag? Hoor ik u vragen. Maar we hebben toch een vlag van de ‘stad’ Nieuwegein? Ja, dat klopt maar Vreeswijk wil zijn eigen identiteit weer op de kaart zetten.’ Klik hier om naar de column te gaan van deze week.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren