Vrouw bestolen in Nieuwegein

Een 51-jarige vrouw uit de wijk Batau-Noord in Nieuwegein wordt in haar eigen woonplaats bestolen van haar pinpas. Twee dagen later komt ze erachter en dan blijkt dat er al meerdere keren is gepind met haar pas.

De vrouw doet op dinsdag 7 februari rond 16.00 uur inkopen op de Waardijnburg in Nieuwegein. Ze bezoekt een supermarkt en een tabakswinkel. Bij beide winkels rekent ze af met haar pinpas en gebruikt ze haar pincode. Ze loopt naar haar auto en rijdt naar huis. Zonder dat ze het door heeft is haar pinpas uit haar portemonnee gestolen, vermoedelijk toen ze op weg was naar haar auto. Ook haar pincode zal waarschijnlijk bij één van de twee winkels zijn afgekeken.

De vrouw wordt twee dagen later, op donderdag 9 februari, om 08.00 uur gebeld door de bank. De bankmedewerker vertelt haar dat er die nacht drie keer is gepind. Het zijn behoorlijke bedragen en dit vindt hij opvallend. Hij zegt dat er vermoedelijk fraude is gepleegd. De vrouw kijkt direct in haar portemonnee en ziet tot haar schrik dat haar bankpas er niet meer in zit.

PINNEN
Er wordt in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 februari drie keer gepind op het Buikslotermeerplein in Amsterdam. De eerste keer is net na middernacht, de tweede en derde keer zijn kort na half één. Uit camerabeelden blijkt dat het om twee verdachten gaat.

SIGNALEMENT
Verdachte 1
– getinte jongeman
– donkere ogen
– donkere gewatteerde jas
– lichtblauwe capuchon
– donker wollen mutsje met logo op de voorkant
– zwarte broek met lichte verticale streep
– zwarte schoenen met witte zoolrand

Verdachte 2
– negroïde jongeman
– donkere jas van Canada Goose, met capuchon en logo op de linker bovenarm
– blauwe zonnebril
– blauwe spijkerbroek
– zwart met witte schoenen

TIPS
Herkent u deze pinnende verdachten of denkt u ze misschien te hebben gezien in de nacht van 8 op 9 april in Amsterdam? Meld uw tips aan de politie door te bellen naar de tiplijn: 0800 – 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren