Katern

IVN wandeling: Amelisweerd en Rhijnauwen

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid in Nieuwegein, organiseert op zondag 24 november om 13.30 uur een herfstwandeling op de landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen in Utrecht.

Tussen Utrecht en Bunnik liggen, in een bocht van de Kromme Rijn, de landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen. Tesamen zo’n 330 hectare groot en bestaande uit bos, weide, akkers en boomgaarden. In de loop der eeuwen is door een samenspel van menselijk handelen en natuurlijke ontwikkeling, een gebied ontstaan dat zijn weerga niet kent. Een uniek gebied niet alleen vanwege de goed bewaard gebleven erfenis uit het verleden, bestaande uit schitterende landhuizen en uitgestrekte parkbossen, maar ook vanwege de vele planten- en diersoorten die het gebied bevolken.

Verzamelen voor de wandeling is om 13.30 uur op de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse aan het Parkhout 2 in Nieuwegein. Men kan ook rechtstreeks naar Amelisweerd komen, daar begint de excursie om 14.00. Verzamelpunt in Amelisweerd: parkeerplaats bij Stayokay Utrecht aan de Rhijnauwense laan in Bunnik .Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren