Bewoners wijk Galecop organiseren rondleiding door de wijk voor Oekrainers

Twee weken geleden zijn de Oekrainse vluchtelingen ingetrokken in het pand van Altrecht aan de Rembrandthage. In samenwerking met steunpunt Vluchtelingen heeft een aantal bewoners uit de wijk Galecop de nieuwe bewoners welkom geheten. De Galecoppers had een welkomstgeschenk georganiseerd in de vorm van een boodschappentas.

De geschenken waren gedoneerd door Jumbo Galecop, Etos Galecop en Kruidvat Cityplaza. Bloemist Rob Bakker van Boeketten.nl op winkelcentrum Galecop had mooie bloembakjes gemaakt en gedoneerd. ‘Wij hopen dat de Oekraïners het een beetje naar hun zin hebben in onze wijk, ondanks hun gemis aan huis’ aldus de bewoners.

De bewoners organiseren speciaal op zaterdag 6 augustus aanstaande een rondleiding door de wijk voor de Oekraïense bewoners. ‘We starten om 13.30 uur bij de locatie Altrecht aan de Rembrandthage (achterzijde pand aan de Pieter van Laerhove). Ook oekrainers uit andere wijken zijn van harte welkom om mee te gaan. Een mooie manier om gelijk kennis te maken met andere landgenoten en Galecoppers.’

Vind je het leuk om mee te gaan? Meld je dan bij wijk coördinator Fransje van Beek. Dat kan via het telefoonnummer: 06-25719887 of f.vanbeek@nieuwegein.nl.

Burgemeester Frans Backhuijs heet de Oekraïners welkom in Galecop

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk