IVN organiseert een lentewandeling door Over-Heicop

Zaterdag 21 maart houdt het IVN afdeling Nieuwegein e.o., de landelijke vereniging voor natuur- en milieueducatie, een lentewandeling door Over-Heicop, een prachtig natuurgebiedje van Zuid- Hollands Landschap.

De carpoolers kunnen gezamenlijk vertrekken om 10.00 uur bij Jack’s Grillhouse aan de Parkhout in Nieuwegein. Het kan nat en modderig zijn, daarom zijn waterdichte, stevige schoenen of laarzen aan te raden. Het pad is onverhard en neem uw verrekijker mee!

Martin van Genderen van het IVN: ‘We wandelen door een heel gevarieerd landschap met oude landschapselementen zoals een hakhoutbos, grienden, een verwilderd populierenbos en bloemrijke graslanden. Ook qua waarnemingen zal deze wandeling heel gevarieerd zijn. We hopen reeën, ijsvogels, de grote bonte specht etc. in de kijker te krijgen en bij mooi weer zien wij hopelijk de eerste vlinders fladderen. Misschien nog hier en daar een paddenstoel, die de winter heeft overleefd. Als we geluk hebben zien wij in het poeltje heikikkers, die in de paartijd blauw kleuren en horen wij hun bijzondere geluid. Aan het begin van de wandeling worden wij ongetwijfeld enthousiast begroet door een paartje ooievaars.’

Gaat u rechtstreeks naar het vertrekpunt en wilt u niet carpoolen? Het vertrekpunt is de Schaapskooi aan de Overboeicop 15 in Schoonrewoerd. Rond 10.30 uur vertrekt u met z’n allen met een gids door het natuurgebied.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren