IVN – Excursie park Bloeyendael

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 14 mei 2017 een excursie naar het park Bloeyendael (Utrecht-oost).

Natuurpark Bloeyendael is ongeveer 8 hectare groot, en ligt aan de oostkant van de stad Utrecht. Samen met (o.a.) park Voorveldse polder en het nabijgelegen volkstuincomplex vormt het een aangenaam groengebied vlakbij het centrum van Utrecht.

Het park heeft een waterlelievijver, een graanakker, een imkerij en een omheimde heemtuin waar we hopelijk in deze tijd een fraai palet met bloeiende planten aantreffen, waaronder ratelaar. In het park wordt ecologisch beheer uitgevoerd door een grote groep vrijwilligers; zo wordt in de zomermaanden het hooi handmatig bij elkaar geharkt en per paard en wagen afgevoerd. Door deze ‘ouderwetse’ manier van beheren heeft er zich in het park bijzondere flora en fauna kunnen vestigen.

Voor deze IVN-excursie is de verzamelplek op de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse aan de Parkhout 2 in Nieuwegein. Hier vertrek u per auto om 13.30 uur. U kunt ook rechtstreeks naar het beginpunt van de excursie gaan. De excursie start om 14.00 uur ter hoogte van hoek Galileilaan  / Archimedeslaan in Utrecht.

Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Voor informatie kunt u bellen naar de IVN-gids Ineke Blijleven, tel. 06 – 1009 4373.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren