Inwonerspanel over archeologische vondsten in Nieuwegein

In Nieuwegein zijn de laatste 10 jaar bijzondere archeologische vondsten gedaan bij Het Klooster. Archeologie betekent “kennis van het oude.” Archeologen zoeken door te graven naar dingen die mensen in het verleden hebben gemaakt. Archeologen bekijken hoe oud deze dingen zijn. En hoe ze zijn gemaakt en waarvoor ze werden gebruikt. Zo komen ze te weten hoe mensen vroeger leefden.

Archeologiedagen

Voordat bedrijventerrein Het Klooster werd aangelegd, bleek dat de kans op archeologische vondsten groot was. Daarom zijn archeologen er gaan graven. Zij vonden onder andere stoffelijke resten van een moeder met baby uit de Steentijd, een Romeinse helm en een zwaard uit de Middeleeuwen. Er is al aandacht geweest voor de archeologische vondsten uit Het Klooster, bijvoorbeeld via een lezing en een tentoonstelling.

De gemeente Nieuwegein wil dat de inwoners altijd informatie kunnen vinden over de vondsten. Maar hoe en waar? Daarom wil Nieuwegein haar inwoners een aantal vragen stellen, zodat zij weet waar en hoe de inwoners over de vondsten willen horen, lezen en zien. Hiervoor wordt het Inwonerspanel ingezet. Bent u niet lid van het Inwonerspanel maar wilt u wel de vragenlijst invullen, klik dan op deze link.

Wilt u meer weten over het Inwonerspanel of wilt u lid worden van het Inwonerspanel? Stuur een e-mailtje naar: inwonerspanel@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren