Intocht Sinterklaas in Vreeswijk

Zaterdag 17 november komt Sinterklaas met zijn Pieten weer aan in het Nieuwegeinse Vreeswijk. Groot feest dus! De Sint komt in Vreeswijk aan op zijn volgeladen pakjesschip de ‘Janna.’ Aan boord zijn ook de muzikale Pieten om Sinterklaasliedjes te spelen. De andere Pieten varen op hulpboten met Sinterklaas mee. Er is veel te zien en te doen in Vreeswijk. Vanaf 13.15 uur vertonen de stoere Klimpieten hun kunsten in het dorp. Om 13.30 uur zingt een koor van kinderen van de Willem-Alexanderschool, in afwachting van Sinterklaas, op de Oude Sluis diverse Sinterklaasliedjes.

Sinterklaas heeft laten weten dit jaar niet door de Koninginnensluis te kunnen komen omdat hij bang is voor te laag water en de hoge kademuren. De schipper van de ‘Janna’ zorgt ervoor dat het schip met Sinterklaas om ongeveer 13.45 uur de Amaliabrug passeert en langs Nieuw-Vreeswijk vaart om rond 14.00 uur aan te meren in de Oude Sluis. Daar worden de Sint en zijn vrolijke Pieten verwelkomt en toegejuicht door de kinderen en door de Burgemeester.

De Sint maakt vervolgens een rondrit door Vreeswijk. De tocht gaat via de Oude Sluis naar de Dorpsstraat, Koninginnenlaan, Handelskade tot aan de Cornewalstraat en weer terug tot aan de Dorpsstraat. De rijtour eindigt om ongeveer 15.15 uur. Daarna brengt Sinterklaas ook nog een bezoekje aan de Sinterklaasmarkt en de kinderactiviteiten. Voor de Sint is het dan tijd om door te reizen naar Cityplaza.

In Vreeswijk gaat het feest door. Voor de kinderen is er aan het begin van de Dorpsstraat tot 17.00 uur. nog van alles te doen. Er staat een zweef- en draaimolen, een springkussen en zelfs een klimwand. Er zijn leuke spelletjes, waar je gratis aan mee kunt doen en waar het vooral om de lol en het plezier gaat! Er zijn ook kramen met lekkers, en leuke (schoen)cadeautjes voor het Sinterklaasfeest. (Klik op het videocameraatje voor de Sinterklaas intocht van verleden jaar in Vreeswijk)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk