Inspirerend Nieuwegein

Auteur Heleen van den Hoven woont al ruim dertig jaar in Nieuwegein. Ze schreef de thrillers Het Carpa Complot, De speelgoedman en Het Tango algoritme. Toen haar kinderen nog klein waren, maakte Heleen enkele kinderboeken die spelen in de wijk Zuilenstein: ‘De Troonladder’ en ‘Losse Tanden’. Deze boeken zijn verkrijgbaar in de pas geopende webwinkel van De Digitale Stad Nieuwegein.

Heleen van den Hoven: ‘Graag schrijf ik over locaties die ik ken, zodat ik me door de omgeving kan laten inspireren. In Coronatijd is het echter lastig om andere steden te bezoeken, dus plaatste ik mijn nieuwste thriller in Nieuwegein. Met twijfel, want kan een moderne stad als Nieuwegein wel inspireren? Het woonhuis van mijn hoofdpersoon Emmy vond ik op Funda, en nog wel op loopafstand van mijn huis. Ik gaf haar een baan op het Oosterlicht-college, omdat ik dat van mijn kinderen kende.’

‘Jas aan en wandelen maar. Langs het huis, over de Herenstraat – met hoge heggen die een mens kunnen verbergen, of dat althans konden, omdat ze nu helaas verdwenen zijn. Over de Rijnhuizerbrug liep ik en langs het fort naar de school. Hé, is dat een kraakpand? Best wel sinister hier…’

En dan de school, hoe is het daar eigenlijk in het donker? Ik sprak af met een wiskundelerares en ging er naar binnen … o, ja, die beer! Het klikte in mijn hoofd. Ik liep en fietste door Nieuwegein, en zag zelfs het golvende betonnen Stadsplein met de magnolia’s door andere ogen. Weer terug in de Herenstraat herinnerde ik me concerten in de Nicolaaskerk, en begrafenissen, het kerkhof in de zon. Zo kreeg Nieuwegein onverwacht een ziel in Het Tango algoritme.

Het boek, een spannend verhaal over algoritmes, tangodansen en moederliefde, is vanaf donderdag verkrijgbaar in de boekhandels. ‘Wie een gesigneerd exemplaar wil, hoeft het alleen maar te vragen, dan fiets ik er even langs’ aldus Heleen van den Hoven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk