Inschrijving Nieuwegeins Dictee van start

De vrijwilligersorganisatie Letterpodium+ gaat ook dit jaar weer het Nieuwegeins Dictee houden. Deze activiteit vindt gelijktijdig plaats met de televisie-uitzending van het Groot Dictee der Nederlandse Taal op maandagavond 16 december a.s. in het sportcafé van Merwestein. Mensen die mee willen doen kunnen zich tot uiterlijk maandag 10 december opgeven.

Aan het dictee kunnen dertig ‘gewone’ Nieuwegeiners meedoen. Zij betalen 7,50 euro. Daarnaast kunnen 30 Nieuwegeinse ‘prominenten’ aan het dictee deelnemen. Ook worden bedrijven gevraagd iemand af te vaardigen tegen betaling van minimaal 120 euro. Het Nieuwegeins Dictee wordt, net als vorig jaar, gekoppeld aan een goed doel. Het eerste jaar steunden zij de Nieuwegeinse actie ‘Steun Scholen Rundu’ voor onze partnerstad Rundu in Namibië. Vorig jaar ging de opbrengst naar een kindertehuis in de Poolse stad Pulawy, de andere Nieuwegeinse partnerstad. Dit jaar is gekozen voor een goed doel in Nieuwegein, dierenasiel- en opvangcentrum Het Klaphek op de grens van Nieuwegein en IJsselstein. Roel Weites, eigenaar van Het Klaphek wil het geld gaan gebruiken voor een nieuwe kooi voor de grote parkieten en om de voorkant van het houten gebouw waarin de dieren worden ondergebracht te vernieuwen. Het Klaphek wordt deels draaiende gehouden door de inzet van veelal jeugdige vrijwilligers. Het Klaphek krijgt geen subsidies en moet het veelal hebben van giften.

Om de drempel om deel te nemen te verlagen, is het zo dat iedereen onder nummer meedoet en dat alleen de vijf allerbeste met naam bekend worden gemaakt. Aan het eind van de avond wordt de winnaar van het derde Nieuwegeins Nationaal Dictee bekend gemaakt. Voor vragen of aanmelden, behalve op dinsdag en woensdag, telefoon 030 – 60 540 08 of

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk