Meedoen aan de Pieremachocheltocht in Vreeswijk

De Pieremachocheltocht in Vreeswijk vindt dit jaar plaats op zaterdag 10 juni 2017 van 18.30 – 20.00 uur, na de Jaarmarkt. Een Pieremachochel is een zelfgemaakte boot, vlot of iets anders, als het maar drijft en leuk versierd en/of verlicht is.

Iedereen kan meedoen, jong en oud, vrienden, broers, zussen, ouders enz. Aan deelname is géén leeftijdsgrens verbonden. Deelname is gratis en voor eigen risico. Wil je meedoen? Schrijf je dan hier in. Dit kan nog tot 3 juni aanstaande!

Waarmee moet ik bouwen
Materialen die ervoor zorgen dat de Pieremachochel blijft drijven. Vanaf 1 mei zijn drijvers (jerrycans) beperkt verkrijgbaar bij Dagwinkel Vreeswijk. OP=OP. Tijdens de tocht ga je onder het Kippebruggetje door. Vanaf het water is de hoogte tot de onderkant brug maximaal 200 cm. Zorg dat je er onderdoor kan.

Wanneer kan ik bouwen
Je kunt je Pieremachochel thuis bouwen, maar er is ook een mogelijkheid om op 10 juni je Pieremachochel te bouwen op de Helling, van 10.00 tot 16.00 uur. Voor materialen wordt dan gezorgd.

Wanneer je Pieremachochel brengen
Zaterdag 10 juni, vanaf 17.00 uur kun je je Pieremachochel brengen op het gazon bij de Oranjebrug, langs de waterkant. Aanwijzingen van de organisatie volgen. Deelnemers kunnen alléén vanaf de Oranjebrug vertrekken wanneer zij een deelnemernummer bij de coördinator hebben gehaald. Zonder nummer geen deelname.

Zijn er prijzen te winnen
Er zijn mooie prijzen te winnen. Een jury kijkt naar creativiteit, hoe de Pieremachochel drijft, voortbeweegt en de rol van de bemanning. Het inschrijfformulier is verkrijgbaar bij Dagwinkel Vreeswijk, Dorpsstraat 10 of door het formulier digitaal in te vullen. Lever het ingevulde formulier uiterlijk voor 3 juni in bij de kassa van Dagwinkel Vreeswijk. Als je jonger dan 16 jaar bent, moeten je ouder(s)/verzorger(s) het inschrijfformulier ondertekenen.

Veiligheid op het water
Het dragen van een zwemvest tijdens de tocht is verplicht. Heb je zelf een zwemvest dan trek je deze aan. Heb je geen zwemvest, dan wordt deze beschikbaar gesteld door de organisatie. Na afloop moet je deze weer inleveren. Op het water moeten de aanwijzingen en regels van de organisatie en reddingsbrigade worden gevolgd! Geen alcoholgebruik tijdens de tocht.

Opruimen na afloop
Als de tocht voorbij is, ga je terug naar de Helling. Je Pieremachochel neem je weer mee naar huis. Als je je Pieremachochel niet meeneemt, moet je deze wel uit elkaar halen. Het wordt door de organisatie opgeruimd en er kan geen aanspraak meer worden gemaakt op het bouwsel of de materialen ervan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren