Informatiebijeenkomst renovatie Koninginnensluis goed bezocht

In het voorjaar van 2015 start Rijkswaterstaat met de uitvoerende werkzaamheden aan de monumentale Koninginnensluis, Wilhelminabrug en Emmabrug. Afgelopen maandag 15 september was er voor omwonenden en belangstellenden een informatiebijeenkomst over de werkzaamheden en planning in Fort Vreeswijk. Ruim 70 belangstellenden bezochten de avond.

De Koninginnensluis is een Rijksmonument, dat gebouwd is tussen 1882 en 1886 en dat onderdeel uitmaakt van het Merwedekanaal. Door de enorme groei van het scheepvaartverkeer en de grootte van de schepen zijn de sluis en de bruggen toe aan een grondige renovatie. Ooms Construction heeft onlangs hiervoor opdracht gekregen van Rijkswaterstaat. Zij zijn nu met de voorbereidingen bezig om straks in februari en maart 2015 in korte tijd de renovatiewerkzaamheden uit te voeren, zodat het scheepvaartverkeer, wegverkeer, evenementen en de omwonenden zo min mogelijk hinder ondervinden.

Onderwerpen die tijdens de informatieavond aan bod kwamen, waren onder meer de planning, mogelijke hinder en omleidingen voor de omgeving, stremmingen over de Wilhelminabrug, aanzicht van de sluis na renovatie, uitleg over de werkzaamheden, evenementen en vergunningen. Tijdens de bijeenkomst was er gelegenheid om vragen te stellen aan de medewerkers van Rijkswaterstaat, gemeente Nieuwegein en Ooms Construction. De omwonenden waren zeer tevreden met de informatiebijeenkomst.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk