Bericht van ‘Rooie Arie’ uit vluchtelingenkamp Malakasa I

Maandag 19 juli jl. zijn Arie Gresnigt, alias ‘Rooie Arie’ en Marian Bijvoet begonnen aan een reis naar twee Griekse vluchtelingenkampen. Inmiddels is het stel daar aangekomen. ‘Rooie Arie’ treedt daar op als clown en muzikant. Naast het optreden hebben ze ook een doneeractie opgezet voor de hulporganisatie Connect by Music die in de kampen actief is.

Vandaag kregen we een bericht uit Griekenland van Arie Gresnigt. Zij zitten op een camping vlakbij kamp Malakasa I, ten noorden van Athene.

Marianne Bijvoet: ‘Met een iets andere spelling heeft Malakasa in het Spaans de betekenis van ‘slecht huis.’ Zeer toepasselijk, maar daarover straks meer. Eerst zal ik proberen de twee optredens van ‘Rooie Arie’ van gisteren en vandaag te beschrijven. Een fotofilmpje zegt vaak meer dan de woorden, wordt wel gezegd, maar in dit geval was mijn toestel niet goed in staat weer te geven hoe Arie gedreven door het dankbare besef dit te kunnen en te mogen doen om de kinderen te laten lachen, zingen, dansen, gewoon kind te laten zijn.’

‘Ik denk niet dat er een tweede bestaat die het op die manier kan! En dat tegen het troosteloze decor van het stoffige kamp, dat is opgetrokken uit zeecontainers, zeildoek, tape en lappen tentdoek. En vlak de hitte niet uit, met temperaturen van van boven de 40 graden Celcius. Petje af!

‘De hitte golf zorgt ervoor dat het niet zeker is of Arie nog een optreden zal doen in Malakasa II. Een plek waar geen boom schijnt te groeien. We hopen het van wel, maar we wachten af. Wordt vervolgd!’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk