‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Ook heeft hij een eigen website.

Udo: Er zijn wel 50 soorten wapenvliegen (wat heet) in Nederland en minstens half zo veel in Nieuwegein. Van piepklein tot een paar centimeter en allemaal even mooi om te zien. Ditmaal het “zwart verfdrupje“, pas gezien in park Oudegein.

Udo: Zwart met wat gele verfspatjes en veegjes op het lijf, zo toont het zwart verfdrupje. Bij wapenvliegen maakt het niet uit of ze groot of klein zijn, als het maar mooi of leuk is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren