Het rustige en zompige IJsselbos

Op deze mooie zondagmiddag toch maar even de moeite genomen de nieuwe column van Herman Troost op PEN te lezen. Hij geeft aardig de kern van het probleem van de gemeente Nieuwegein weer. Het geld raakt op, omdat de stad ouder wordt kost het onderhoud allemaal meer, het Rijk schuift niet meer zoveel, er vallen gaten in de begroting. Dat is al een paar jaar aan de hand, zonder dat het college van CDA, VVD, GroenLinks en SGP/ChristenUnie tijdig heeft ingegrepen. Nu is het echt vijf voor twaalf. Terecht schrijft Herman Troost: het moet wel lukken en niet alleen hij heeft daar een hard hoofd in….

Tja….en bezuinigen is echt geen spelletje, want we “spelen” met gemeenschapsgeld!

Aan het begin van de middag wezen wandelen in het IJsselbos. Ook een aanrader. Een leuk gebied, als een soort wig tussen Nieuwegein-noord en -zuid, langs de A 2. Kennelijk door weinig Nieuwegeiners echt ontdekt, want het is er stukken rustiger dan om de Nedereindse Plas. Maar…..laarzen heb je er wel nodig. Zelfs nu het al een paar dagen niet geregend heeft is het superzompig. Vanuit de PvdA is al eens gevraagd met eenvoudige middelen wat aan de paden te doen, tja….da’s echt nodig. Kan de gemeente Nieuwegein niet al haar te versnipperen snoeihout afvoeren naar de paden van het IJsselbos?

Intussen heeft het college van B enW voorgesteld om 7 brugwachtersfuncties op te heffen. Om dat mogelijk te maken wil het college anderhalf miljoen EURO, exclusief BTW uitgeven, waarmee per jaar krap 132 000 euro wordt bespaard. Daar moet ik nog eens goed over nadenken, voor ik het daar mee eens ben. 7 mensen achter de geraniums, in deze tijd van groeiende werkloosheid?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk