Het bestuur van het Wijknetwerk in Fokkesteeg

Hanny Plomp-van Rheenen
Mijn naam is Hanny Plomp-van Rheenen, getrouwd met Cees, heb drie kinderen en ben trotse oma van 7 kleinkinderen. Eén kleinkind, Job, waarvoor wij met regelmaat mantelzorgers zijn, kreeg toen hij zes maanden oud was een hersenvliesontsteking. Daardoor werd Job lichamelijk en geestelijk beperkt.

Toen bleek dat Job ook nog doof is geworden ben ik cursussen gebarentaal gaan volgen en vervolgens dovenstudie en gebarentaal gaan studeren aan de Hogeschool in Utrecht. Tevens heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan voor eenzame doven en slechthorenden.

Mijn beroep is makelaar. Samen met mijn man Cees heb ik een makelaarskantoor aan huis. Inmiddels hebben we geen personeel meer en bemiddel ik niet meer in de koop en verkoop van woningen. Wel ben ik actief in ons kantoor en ondersteun ik Cees met zijn werkzaamheden als rentmeester-taxateur.

Ik kom uit Utrecht en ben in 1986 in Nieuwegein komen wonen. Ik zet me graag in om onze wijk Fokkesteeg, met elkaar, mooier en gezelliger te maken. Als secretaris van de Stichting Wijknetwerk Fokkesteeg kan ik hieraan bijdragen.

Omdat de regelgeving steeds ingewikkelder wordt, houd ik me onder andere bezig met het stroomlijnen van de structuur. Ook zorg ik er voor dat informatie over Fokkesteeg bij de bewoners terecht komt, via social media. En natuurlijk verzorg ik ook de correspondentie en houd zoveel mogelijk contact met andere maatschappelijke organisaties en de gemeente.

Mijn contactinformatie
Je kunt mij bereiken via telefoonnummer: 06 12 29 52 82 of via het algemene E-mail adres: wijknetwerkfokkesteeg@gmail.com.

Marieke Hoogwout
Mijn naam is Marieke Hoogwout. Sinds 1997 woon ik in Fokkesteeg, eerst in de Schansen, nu in de Vestes. Onze zoons zijn hier geboren en getogen. We wonen al die tijd al met heel veel plezier in de wijk: het is er groen en rustig met veel speelruimte voor kinderen. Scholen, sportclubs, winkels, het is allemaal op fietsafstand dichtbij.

Twee jaar geleden ben ik mee gaan doen bij het bestuur van het Wijknetwerk Fokkesteeg, een groep vrijwilligers, allemaal betrokken inwoners van de wijk. Ik doe dat erg graag. Het is heel leuk om steeds meer mensen in de wijk te leren kennen en om met zijn allen de wijk (nog) veiliger, schoner en socialer te maken. Er gebeurt heel veel in Fokkesteeg dat door vrijwilligers wordt bedacht en georganiseerd, in samenwerking met La Caza en de stichting Balans. Dat vind ik heel mooi om te zien.

Van beroep ben ik freelance redacteur en tekstschrijver. Vanuit mijn liefde voor taal geef ik één keer per week een taalochtend voor moeders die vanuit een ander land hier zijn komen wonen, van China en Iran tot Italië of Brazilië. Daarnaast werk ik mee aan de Wijkkrant Fokkesteeg.

Mijn contactinformatie
Je kunt mij bereiken via het algemene E-mail adres: wijknetwerkfokkesteeg@gmail.com.

Ed de Boer
Graag stel ik me even voor; Ed de Boer voorzitter van het Wijknetwerk Fokkesteeg. Vanwege mijn werk kwam ik eind 1991 te wonen in Nieuwegein. In Fokkesteeg of all places, althans dat was de reactie die we van diverse Nieuwegeiners kregen.

En zoveel jaar later woon ik nog steeds met vrouw en kinderen en met veel plezier in Fokkesteeg. Vlakbij het stadspark, City, basisscholen, een supermarkt en meer voorzieningen in of rondom de wijk.
En ook de ‘Fokkesteegers’ voelen zich thuis in de buurt. Een steeds grotere groep wil zich inzetten voor een betere buurt. Soms is dat gewoon een buurtbankje om daar vaker met de buurvrouwen koffie te kunnen drinken en dan weer gaat het om een schonere straat of extra verkeersdrempels.

Na jaren lang me te hebben ingezet voor het culturele en literaire leven in Nieuwegein, sloot ik me graag bij deze groep mensen aan en werd gevraagd voorzitter te worden van het wijknetwerk. Samen met anderen activiteiten organiseren of als gesprekspartner voor de gemeente te fungeren over alles wat er in Fokkesteeg speelt. Iets te kunnen betekenen voor de wijk, dat motiveert me. Mensen met elkaar verbinden en samen werken.

Na Workum, Bolsward, Leeuwarden, Oostzaan, Diemen en Maassluis, kan ik zeggen dat Nieuwgein, dat Fokkesteeg in het bijzonder mijn thuis is geworden. En Fokkesteeg of all places is een gewoon een heerlijke wijk om in te wonen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: