Herdenkingsconcerten 3 en 4 mei 2022

Na twee jaren waarin het geven van concerten tijdens de dodenherdenking niet mogelijk was vanwege Corona, geeft het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS) o.l.v. dirigent Hans de Munnik, op 3 en 4 mei een concert in de Barbarakerk in Vreeswijk. Dit om de slachtoffers te herdenken van de Tweede Wereldoorlog en ook om oorlogssituaties en vredesmissies nadien te herdenken. ‘Het raakt ons allen diep op dit moment. Vrede is zo belangrijk nu er een oorlog is in Europa’ aldus de organisatie.

Dit keer wordt de koorsymfonie van Patrick Hawes uitgevoerd. Deze koorsymfonie van de Britse componist Patrick Hawes is geschreven in 2018 ter herdenking aan de Eerste Wereldoorlog. De première vond plaats in de Royal Albert Hall in Londen. De symfonie voor koor, orkest en solisten bestaat uit vier delen, waarbij elk deel een oorlogsjaar uitbeeldt:

  • Praeludium (1914-1915)
  • March (1915-1916)
  • Elegy (1916-1917) en
  • Finale (1917-1918).

In het werk zijn verschillende gedichten en (fragmenten van) bekende liederen verwerkt.

Evenals andere jaren is er ook een voorprogramma waarin werken van Elgar, Fauré, Mozart en Beethoven te horen zijn. Solisten zijn Esther Putter (sopraan), Thomas de Bruijn (tenor) en Michiel Vrehen (klarinet). Het geheel staat onder leiding van Hans de Munnik.

Op 4 mei zal om 20.00 uur twee minuten stilte in acht worden genomen, waarna gezamenlijk het Wilhelmus wordt gezongen en gespeeld. Traditiegetrouw wordt een grote opkomst verwacht. Aangeraden wordt om op tijd te komen naar de Barbarakerk aan de Koninginnenlaan 1 in Vreeswijk. Aanvang 3 mei om 20.00 uur. Aanvang 4 mei om 19.45 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt toegejuichd.


Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk