Henneponderzoek De Liesbosch kan nog hele jaar duren

Het Openbaar Ministerie (OM) verwacht nog het hele jaar nodig te hebben voor het onderzoek naar hennephandel op bedrijventerrein De Liesbosch in Nieuwegein. De politie viel in de nacht van zondag 7 juli op maandag 8 juli deze week het pand nog binnen vanwege vermeende activiteiten. Het pand werd medio december 2018 nog door burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein gesloten.

In de zaak naar hennephandel zijn eerder vijf verdachten aangehouden en er wordt onderzoek gedaan naar twee betrokken bedrijven. ‘De verdachten wachten momenteel in vrijheid af of het tot een vervolging komt’, laat een woordvoerder van het OM weten.

De twee bedrijven waar invallen werden gedaan, worden ervan verdacht dat ze artikelen leverden voor de professionele hennepteelt. Het OM probeert nu aantoonbaar te maken dat zij zich hiervan bewust waren.

Het OM claimde oktober vorig jaar dat door een grootschalige politieactie bij twee bedrijven op de Ravenswade een grote hennepketen van West-Europa “ernstig verstoord” was. Het zou gaan om een groothandel met een omzet van 25 tot 30 miljoen euro per jaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren