Henk Jan Schat nieuwe fractievoorzitter Nieuwegeinse VVD

Dinsdag 22 september is Mark Snoeren toegetreden tot de 2e Kamerfractie van de VVD. Het fractievoorzitterschap en lid 2e kamer laat zich echter slecht combineren. De fractie van de Nieuwegeinse VVD heeft unaniem Henk Jan Schat benoemd als de nieuwe fractievoorzitter. Henk Jan was al de vicefractievoorzitter.

Henk Jan Schat (57) is sinds 2010 gemeenteraadslid voor de VVD. In deze laatste raadsperiode is hij lid van het presidium. Henk Jan werkt als contractmanager voor het ingenieurs- en adviesbureau Arcadis. Daarnaast is hij bijna 30 jaar actief als vrijwilliger bij de brandweer van Nieuwegein (VRU).

“Het is een mooie taak om als fractievoorzitter van de grootste fractie in de Nieuwegeinse raad te mogen functioneren. Vooral in deze bijzondere tijden is het belangrijk om als raad zichtbaar te zijn voor onze inwoners. De gemeente staat voor moeilijke beslissingen nu het steeds moeilijker wordt om de begroting van de gemeente sluitend te krijgen. De financiële positie van de gemeente was al verslechterd door de transformaties in het sociaal domein.  Nu komen daar de kosten voor de Corona crises nog bij. Het grootste deel zal door het rijk worden gecompenseerd. Dit zullen alleen de eenmalige kosten zijn. De meerjarige effecten van de Coronacrisis zullen we waarschijnlijk als gemeente zelf moeten dragen. Als Nieuwegeinse VVD zullen we ervoor waken dat onze voorzieningen  in stand blijven en dat de belastingen niet onnodig stijgen. Als fractievoorzitter zal ik me daarvoor inzetten “ aldus Henk Jan Schat.

“We vinden dat de fractie een goede en verstandige keuze heeft gemaakt” zegt Henk van Vliet, voorzitter van het Lokale VVD netwerk Nieuwegein. “We wensen hem veel succes in deze rol.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!