VVD’ er Mark Snoeren lid van de Tweede Kamer

Vandaag, dinsdag 22 september, wordt de fractievoorzitter van de Nieuwegeinse VVD Mark Snoeren beëdigd tot lid van de Tweede Kamer. Hij volgt daarmee Anne Mulder op die tot wethouder in Den Haag is benoemd. Mark Snoeren zit sinds april 2010 in de gemeenteraad van Nieuwegein. Hij is sinds 2014 fractievoorzitter van de Nieuwegeinse VVD. De positie van fractievoorzitter zal Henk Jan Schat per 24 september overnemen. Snoeren werd al eerder voorgedragen als lid van de Tweede Kamer.

Mark Snoeren

Nog precies 6 maanden tot aan de Tweede Kamer Verkiezingen. Een korte periode, maar ondanks dat denkt Mark Snoeren nog nuttig werk te kunnen doen. De portefeuille waar hij woordvoerder op wordt is Binnenlandse Zaken en dan met name waar het raakvlakken heeft met gemeenten. “Momenteel speelt er veel bij gemeenten. Ze hebben het financieel zwaar door het Coronavirus en de decentralisaties welke de afgelopen jaren zijn doorgevoerd. Ik zie het als mijn taak om te zorgen dat we samen als één overheid deze uitdaging te lijf gaan. Dus rijk en gemeenten samen moeten kijken hoe we sterker uit de crisis komen en zorgen voor een financieel duurzaam evenwicht” aldus Mark Snoeren.

Mark Snoeren is sinds april 2010 gemeenteraadslid en vanaf maart 2014 fractievoorzitter van de Nieuwegeinse VVD. Alle keren werd hij gekozen met voorkeursstemmen. Hij heeft in zowel 2014 als 2018 de coalitieonderhandelingen geleid. Mark Snoeren blijft vooralsnog in de gemeenteraad van Nieuwegein. “We zijn enthousiast dat Mark als Nieuwegeiner in de Tweede Kamer komt”, aldus Henk van Vliet Voorzitter van het Lokale VVD netwerk Nieuwegein. “Met hem in de Tweede Kamer hebben we meer verbinding met de landelijke politiek. Dat is ook goed voor onze stad.”

Foto: Facebook Mark Snoeren

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk