UNESCO-maand voor studenten ROC in Nieuwegein

Studenten van de mbo-colleges van ROC Midden Nederland besteden in de maand maart veel aandacht aan de thema’s van VN-organisatie UNESCO. Van 7 maart tot 5 april organiseren zij in Utrecht en Nieuwegein verschillende activiteiten rondom de UNESCO-thema’s Duurzaamheid, Vrede & Mensenrechten, Wereldburgerschap en Intercultureel leren.

Op 7 maart start de UNESCO-maand om 8.30 uur met een appel op het Veiligheid & Defensie College in Nieuwegein. Hierbij geeft collegelid mevrouw Quirine Eijkman van het College voor de Rechten van de Mens een presentatie over mensenrechten. Daarna vertellen studenten van het Veiligheid & Defensie College aan medestudenten over hun bijzondere ervaring als vrijwilliger in Gambia voor het project Go4Africa. Bij het Business & Administration College in Utrecht wordt een groep ambassadeurs aangesteld, die tijdens de burgerschapslessen presentaties geven over Interculturele Diversiteit. De gemeente Nieuwegein krijgt van studenten van het Bouw & Interieur College en het Tech College advies over duurzaamheid. Tijdens de UNESCO-maand doen de studenten verder onderzoek naar dit thema.

ROC Midden Nederland één van de acht mbo UNESCO-scholen
Als één van de acht Nederlandse mbo UNESCO-scholen steunt ROC Midden Nederland UNESCO en probeert via het lesprogramma bij te dragen aan vrede en veiligheid in de wereld ‘’Als school vinden wij het belangrijk om bij te dragen aan de missie van UNESCO. Daarnaast merken we dat er studenten zijn die behoefte hebben om maatschappelijke waarde toe te voegen aan hun opleiding. Tijdens deze maand is daar alle ruimte voor’’, aldus Anja van den Einden, UNESCO projectleider.

Wereldwijd netwerk
ROC Midden Nederland maakt al meer dan 10 jaar deel uit van een wereldwijd netwerk van meer dan 9.000 UNESCO-scholen. Samen steunen deze scholen de missie van UNESCO. UNESCO bestrijdt armoede, bevordert duurzame ontwikkeling en stimuleert interculturele dialoog, om zo bij te dragen aan de noodzakelijke randvoorwaarden voor vrede. In het lesprogramma komen de UNESCO-thema’s structureel en schoolbreed aan bod. Eén keer per jaar wordt er extra aandacht besteed aan deze thema’s tijdens de UNESCO-maand.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren