Hanny Plomp-van Rheenen: ‘Voor gelijke behandeling, tegen discriminatie’

Dinsdagmiddag 28 mei jl. waren Wethouder Marieke Schouten, Simche Heringa (Adviseur/Kwartiermaker Inclusie gemeente Nieuwegein) en raadslid Hanny Plomp-van Rheenen (D66 Nieuwegein) bij Discriminatie.nl (voorheen Art1 Midden Nederland) op het Muntplein. De missie van Discriminatie.nl is discriminatie voorkomen en een inclusieve samenleving bevorderen.

Discriminatie.nl

Hanny Plomp: ‘We voerden waardevolle gesprekken met inwoners over discriminatie, met aandacht voor onderwerpen zoals godsdienst, ras, seksuele geaardheid en handicap. Soms is het heel duidelijk wat discriminatie is, maar mensen twijfelen er soms over. Wat je vraag of ervaring met discriminatie ook is, aarzel niet om contact op te nemen met Discriminatie.nl.’

Raadslid Hanny Plomp-van Rheenen benadrukt om discriminatie te melden. Heb jij discriminatie ervaren of gezien? Meld het, jouw stem telt! Melden kan via de website van Discriminatie.nl.

Art. 1 meer zichtbaar in Nieuwegein
Een week eerder plaatste Marieke Schouten en Hanny Plomp-van Rheenen een glaspanneel op het Cals College in Nieuwegein waarop de Artikel 1 van de Nederlandse Grondwet officieel zichtbaar was gemaakt. Deze hangt bij de ingang en de zij-ingang van het Cals College.

Art. 1

Over Discriminatie.nl
Discriminatie.nl is het onafhankelijke expertise en adviescentrum voor gelijke behandeling en bestrijding van discriminatie & uitsluiting voor inwoners uit de provincie Utrecht.

Antidiscriminatiebureau Provincie Utrecht / Art.1 Midden Nederland heeft een toegewijd team van professionals dat zich inzet voor gelijke behandeling en het aanpakken van discriminatie op verschillende fronten. Met jarenlange ervaring staan we klaar om jouw verhaal te horen en je te ondersteunen bij het nemen van de nodige stappen. Wil je meer weten over wat we doen op het gebied van juridisch advies, sociaal -juridische ondersteuning en begeleiding of onze activiteiten op het gebied van voorlichting en bewustwording? Bezoek dan de website van Art. 1 Midden Nederland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk