Goede kans op woningmarkt voor starters

Jongeren die in Nieuwegein zijn geboren en getogen en er graag willen blijven wonen maken een goede kans op een huis.
In totaal zijn er 184 starterswoningen in aanbouw of in procedure, hebben de woningcorporaties in verschillende wijken betaalbare bestaande woningen te koop staan, zijn er financiële startersregelingen en is het nieuwe lotingsysteem van huurwoningen gunstig voor starters.

Bert Lubbinge (wethouder volkshuisvesting en ruimtelijke ontwikkeling): “Starters die hier zijn opgegroeid vinden het leuk om te blijven omdat ze hier nog bekenden op straat tegenkomen. Ze willen hier graag hun kinderen laten opgroeien omdat we veel rustige, groene woonwijken hebben met goede scholen, parken en speelplekken. Wij willen starters graag hier houden, omdat de bevolking aan het vergrijzen is. Dit doen we op verschillende manieren. Zowel door actief mee te werken aan de bouw van starterswoningen, door het verlenen van startersleningen en het lotingsysteem voor huurwoningen.”

In totaal zijn de volgende starterswoningen in aanbouw of in procedure: 92 in The Edge Blokhoeve (in aanbouw), 26 in het Stadskwartier Blok 1 (in aanbouw), 34 aan de Veenwal in Merwestein (bouwvergunning verleend), 23 aan de Hildo Kropstraat in Jutphaas Wijkersloot (bestemmingsplanprocedure) en 9 aan de Handelskade/Cornewalstraat in Zandveld (in aanbouw). Daarnaast zijn er voor starters ook mogelijkheden in de bestaande woningvoorraad. De woningcorporaties bieden verschillende betaalbare koopappartementen aan in bijvoorbeeld Batau-Zuid, Batau-Noord, Doorslag, in het centrum van Fokkesteeg en aan de Lijsterbesstraat in Zandveld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk